Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Benőtt köröm (többi lent)?

Benőtt köröm (többi lent)?

Figyelt kérdés
Már régóta be van nőve a nagy lábujjaimon a köröm, annyira nem csúnya viszont minden nap be gennyesedik és fáj is 3év után úgy döntöttem hogy veszem a bátorságot és elmegyek sebészetre. Nos az lenne a kérdésem hogy mit csinálnak vele a sebészeten, hogy fog kinézni a műtét után és eltűnik a heg majd??

2014. dec. 19. 17:59
 1/4 anonim válasza:
erre én is kíváncsi lennék mert ugyan ez a problémám, azzal a különbséggel, hogy csak meg van dagadva...
2014. dec. 19. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Gondolom vadhús is van ott.

Nálam úgy volt, hogy a beteg lábujjamba benyomtak 3 nagy tűt (érzéstelenítésre), majd amikor mondtam, hogy elzsibbadt, akkor nekiálltak műtéti ollóval és késsel eltávolítani a vadhúst. A zsibbadáson kívül semmit nem éreztem. Olyan volt, mint hogyha a levegőt vagdosták volna a lábujjam felett. Mikor készen voltak, kötöttek egy nagy gézpólyát.

Utána elkellet járnom kötözésre vagy kétszer. A vadhús helyén egy nagy ,,gödör" volt csak. Az átkötözéskor a sebet Betadinnal tisztították meg, majd gézzel átkötötték. Egy pár napig volt a lábujjam kötve, de a heg fokozatosan begyógyult. Közben ügyelnem kellett arra, hogy víz ne érje a sebet.

Szóval, ne izgulj! Maximum az érzéstelenítő szuri egy kicsit kellemetlen, meg az átkötözéskor a tisztítás ( a doki által). Kitartás! F/22

2014. dec. 19. 18:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Elsőnek

Nálad csak annyit kellene tenni, hogy a bőrbe benőtt körmöt egyszerűen kivagdosni. Az a helyzet, hogy a sebészeti műtét után is a körömbenövés kiújul. Nálam 3-szor történt. Mikor nálam is bedagadt (a 3.-nál),de vadhús nem volt, annyit csináltak, hogy kisollóval és csipesszel (meg persze Betadinnal) kiszedegették a kis körömdarabokat. Kicsit fájdalmas, de tűrhető. Azóta - kopogom le - rendben van a lábam.

2014. dec. 19. 18:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, mint a második válaszolónak. Iszonyú sokat szenvedtem a lábujjammal, mire eljutottam sebészetre, és nagyon féltem, de alig éreztem valamit. Annál minden nap nagyobb fájdalmakat éltem meg, ahogy valami véletlenül a lábamhoz ért. Szóval ne aggódj, alig lehet érezni az egészet, és utána végre megszabadul az ember ettől a nagyon kellemetlen dologtól. Ja, és nem nő be megint, ha egyenesen vágod a körmöt, azzal rontjuk el, hogy lekerekítjük a sarkokat. De ezt biztos el fogják ott is mondani. Nekem vagy tizenöt éve volt a "műtét", és azóta sem nőtt be többet. Ha lefeszítem a bőrt, akkor látni, hogy ott van a köröm széle, mellette tényleg egy kis gödör, de ez kívülről nem látszik. És nem tudom, van-e összefüggés, de nekem ez a körmöm gombásodott be később, amitől csak egy éves Candida kúrával sikerült megszabadulnom, úgyhogy egy személyes jó tanács, hogy nagyon óvatos legyél az édességekkel, magas szénhidráttartalmú ételekkel, mert szerintem egy ilyen sérült köröm fogékonnyá tesz a fertőzésekre, ha belülről nincs rendben a szervezet.
2014. dec. 19. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!