Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért nem adnak már térd...

Miért nem adnak már térd röntgennél ólomköpenyt?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben kétszer is voltam megröntgeneztetni a térdem, két különböző helyen és sehol nem adtak rám védőfelszerelést (ólomköpenyt). Mi ennek az oka?

2014. dec. 8. 14:07
 1/4 anonim ***** válasza:

célzottan lőnek

modernebb a készülék

tüdőszűrésnél sem adnak...

2014. dec. 8. 14:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi. Erre én is gondoltam, de a vizsgálatokat végző cég honlapján ez olvasható a röntgenvizsgálat menetéről:

"A beteg beállításra kerül, a vizsgálni nem kívánt testrészeket, a sugárvédelem érdekében, ólom köpennyel fedjük le."

Akkor most mi is van?!

2014. dec. 9. 09:08
 3/4 anonim ***** válasza:

első vagyok

nagyon régen fogszabályzás miatt röngtenezték az állkapcsomat. ekkor adtak rám védőköpenyt

Nemrég voltam tűdőröngtenen. itt nem adtak semmit.

Persze itt az egész melkas kap egy lövést...

szerintem azért nem adnak, mert a műszerek már sokkal modernebbek, kisebb adag sugárral is "beérik"

tehát már nem lőnek akkora adag sugarat, és nem olyan hosszú ideig, mint régen

tüdőröngteten: álljon ide, így, most jó, így marad... oké.. DANG.. kész is vagyunk...

addig kapok sugarat amíg kimondom a "dang" szót

ezért arra a fél másodpercre, amíg a sugár a testet éri nem kell védőruha, mert annyira kis mennyiséget kap, hogy elenyészőnek számít

2014. dec. 9. 10:41
 4/4 anonim válasza:

Ólomköpenyt nagyon ritkán adnak betegre, pl. terhes nőnek aki törött lábbal jön rtg.-re, hogy a magzat ne kapjon sugarat.

Helyette ólomkötény szokott lenni. Az akkora, mint egy konyhai kötény. Az arra,jó, hogy megvédje a kismedencédet, a nemi szerveket. Gondolom nem direkt maradhatott el, hiszen sok száz beteg fordul meg egy nap, nagy a pörgés, de legközelebb kérjél.

2016. júl. 25. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!