Hipofízis MR vizsgálat; kontrasztanyag allergia?
Hipofízis daganat gyanú miatt MR vizsgálatot fognak végezni rajtam, ami kontrasztanyag beadásával történik.
A problémám az, hogy fémallergiám van - nem tudok fém karórát, se semmi ilyesmit hordani, még a fém öncsatt is kiütéseket okoz, ha tartósabb ideig a bőrömhöz ér. Na most, azt olvastam, hogy MR során valami gaodínium vagy ilyesmi nevű nehézfémet tartalmaz a kontrasztanyag, és őszintén szólva semmi kedvem az intenzívre kerülni valami súlyos allergiás reakció miatt, szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy allergiás vagyok-e rá? Nem lehet valahol valami próbát csináltatni erre? Igen, tudom, majd a vizsgálatot végző orvos megmondja, csak épp az orvosok sokszor eléggé nemtörődöm módon állnak hozzá, azért aggódom..
Azért ilyen dolgokhoz nem állnak hozzá hanyag módon, mert ha anafilaxiás sokkot kapsz az MR-ben, akkor neki kell majd újraélesztenie...
A radiológust kell megkérdezni, hogy egyáltalán a fémallergia kontraindikáció-e, és ha igen, mit lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!