Szisztok! Tudtok Nekem segíteni? 2014majus 19. óta dolgozom egy kocsmában napi 15órát havi 15napot. Mivel alkalmival voltam eddig bejelentve ezért ugyeletelt a 90 nap amit évente lehet dolgozni.
Ezért nov.24. től bejelentve de csak dec 31. ig van szerződésem és napi 4óraval jelentett be. Napi 4500ft-ot kapok. Az lenne a kérdésem,hogy mint kiderült 6 hetes terhes vagyok.És véletlenül se szeretnek elvetélni de itt sok a stresz,cipekedés és elég hideg is van ezért elszeretnék menni táppénzre.
Ilyenkor mennyi időre tudnék elmenni táppénzre ezek alapján?Illetve hogy kirughat-e a főnököm ha megtudja hogy táppénzre akarok menni?
Légyszi segítsetek :)
Előre is köszi
Köszi :)
Ezt mindenki így tudja?
Mert nekem nem ezt mondták.
Azt mondták nem függ össze a bejelentéssel.
Hanem hogy igy csak kevesebb jut és hogy nem a főnök fizeti ilyenkor a táppénzt hanem a TB.
Vagy ilyen nem létezik?
"Az, aki keresőképtelenségét közvetlenül megelőző egy évnél rövidebb ideig volt folyamatosan biztosított, táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat."
Innen idéztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!