A Margit kórház baba fejlődésneurológiai kivizsgálásáról van tapasztalatok?
Nekünk is egy hetet mondtak, de nem csináltak meg egy(!) vizsgálatot, ezért bent kellett maradni. Szerintük nem volt rá idő. Mi hétvégére hazajöttünk, nem akarták, de nekem van itthon nagyobb gyerekem is, ezért nem maradtam, hétfő reggel mentünk vissza. Hétvégén nem csinálnak semmit. (Mondjuk én tudtam ,hogy nagy baja nincs a gyermekemnek, ha lett volna, ilyet nem kockáztatok.)
Volt, akinek tényleg egy hét, volt, akinek három hét, de ahhoz tényleg nagy bajnak kell lennie.
A vizsgálatok nem fájnak a babának, volt, amit alvás közben csinálnak, nem is érzi. A gyógytorna nem kellemes gondolom, de azért nem fáj. Jobban szeretik, ha nem mész a babával vizsgálatokra, én ragaszkodtam hozzá, és nem volt gond.
Az ápolónők és a gyógytornászok nagyon rendesek. Az ápolónők előtt le a kalappal, sehol sem láttam annyi szeretettel foglalkozni nővéreket gyerekekkel, mint ott. Az orvosok is normálisak, viszont a kommunikációjuk nem az igazi, nagyon kegyetlenül fogalmaznak sokszor, szerintem indokolatlanul ráijesztenek az anyukákra, ez pedig egy pár hete szült, "hormongőzös" anyukát érzékenyen tud érinteni. Talán azért csinálják, hogy biztosan komolyan vedd, de azért ennek lenne emberibb módja is.
Éjjel egyáltalán nem lehetsz bent a babával 11-6-ig, és délelőtt sem pár órát, de délelőtt engedékenyebbek, éjszaka nem. Nekünk összesen 1 gyakorlatot kellett (volna) csinálni miután hazajöttünk (feszes izomzaton kívül minden jó lett), én inkább kerestem egy Dévényest, az hasznosabb volt, ő olyan problémát is megoldott, amivel a kórházban nem foglalkoztak. Viszont amíg nem járt, havonta mentünk vissza kontrollra.
A gyerekosztályon a higiénia teljesen rendben volt. A mamaszoba két emelettel feljebb van, a sebészeten, 3 ágyasok. Ezek is rendben voltak, kopottak, de tiszták. Viszont a wc és a fürdő borzalmas, egy van, a folyosón.
Köszönöm szépen a részletes választ! A dokival aki vizsgálta az ambuláns vizsgálaton a babám, nálunk is nagyon nyers volt empatikus készsége nulla. Nem értettem hogy mit beszél és amikor elkezdtem sírni, fogta és kiment szó nélkül...Nagyon kedves, mondhatom. Van, aki nem való emberek közé, nah...Más anyuka is panaszkodott rá.
Nekem is azt mondták hogy nem fájnak a vizsgálatok, de amint kiderült, vérvétel is lesz és szemvizsgálat is, hát egyik kellemetlenebb mint a másik...Az a gond, hogy nem hiszek az egészben én sem, a Dévény tornában hiszek, ezért feleslegesnek tartom az egész macerát, de azt sem akarom hogy rajtam múljon bármi a babám egészségével kapcsolatban, ezért befekszünk holnap. Az megnyugtató hogy az ápolónők odafigyelnek a babákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!