Mikor veszik ki az ember manduláját?
Figyelt kérdés
2010. jan. 26. 10:26
1/6 anonim válasza:
nekem azért kellett kivenni az orrmandulámat, mert mindig náthás voltam, és zöld volt mindig ami kijött az orromból.igaz visszanőtt, de már nincs ilyen baj.
2/6 anonim válasza:
nekem soha semmi bajom nem volt vele. egyszer csak azt láttam, hogy egy 20 forintosnyi területen kihullott a haj. kiderült, hogy begyulladtak a mandulák. miután kivették, két nap múlva már pelyhesedtem.
állítólag gyerekeknél is van ilyen foltos hajhullás. nálam felnőtt korban jelentkezett.
3/6 anonim válasza:
Akkor veszik ki amikor a sok fertőzéstől annyira tönkremegy hogy inkább árt mint használ, baktériumos gócot képez pld ami más szerveket részeket betegít meg emiatt.
4/6 anonim válasza:
immuntúlműködés esetén műtik ki. ilyenkor már nem csak egyszerűen megduzzad, hanem be is gyullad. sokszor.
5/6 anonim válasza:
Nekem nyáron vették ki a torokmandulámat, mert múlt szeptember óta 12-szer gyulladt be. Nekem is hullott a hajam, de már nem. Azóta nem vagyok folyton beteg.
6/6 anonim válasza:
Ha krónikusan okoz problémákat,gyulladásban vannak,visszatérően.Amíg jó állapotban vannak nincsen gond,sőt nagyon hasznos szerv,de ahogy a fenti állapotba kerül,csak gond.Gócpont,más szervekre-akár szívre/izületekre is ráhúzódhat,és károkat csinálhat.Ha ez a helyzet,ki kell vetetni.Nekem 9 éve vették ki,akkor voltam 25 éves,és így felnőtt fejjel igenis fájdalmas volt!A gyulladt manduláim nekem olyan gondot okoztak,hogy a hajam felét elvesztettem,nagyon meg voltam ijedve,hogy majd akkor parókát kell hordanom,de ahogy kivették a mandulákat,visszasűrűsödött a hajam gond nélkül.Nekem más bajt nem csinált,szerencsés vagyok.Lehetett volna akár rosszabb is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!