Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy lehet kivenni a varratot?

Hogy lehet kivenni a varratot?

Figyelt kérdés
Van 4 öltés a kezemben 10npig volt benne mert a doki azt mondta addig kell benne lenni. Háziorvosnál voltam de nem vette ki. Ahhoz az orvoshoz viszont nem akarok visszamenni aki összevarrta. Saját magamnak kitudom venni? Csak el kell vágni és kihúzni nem?
2010. jan. 25. 22:22
 1/7 anonim ***** válasza:
na erre kiváncsi vagyok én is. :D
2010. jan. 25. 22:23
 2/7 anonim ***** válasza:

jaja csak el kell vagni es kihuzni, multkor en emiatt a 2mp miatt az egesz delelöttöt az sztkban töltöttem

hany öltes?

2010. jan. 25. 22:46
 3/7 anonim ***** válasza:
bocsi latom h negy :)
2010. jan. 25. 22:46
 4/7 anonim ***** válasza:

Hogyne, ki tudod venni, ha valamivel meg tudod fogni, kijjebb emelni a csomót és valami jó erős és ÉLES késsel elvágni úgy, hogy közben nem téped fel újra az egészet.

Mert az nem olyan könnyű ám, mint ahogy kinéz. El is fertőződhet. Menj csak vele vissza a dokihoz.

Én ugyan nem próbáltam magamnak kivenni a pár felületi varratot, ami a lábamban volt, de a doki (másikhoz mentem) is megszenvedett vele, mert a "cérna" minduntalan kicsúszott a fogóból. A végén erősen kihúzta, (jól bevérzett így) úgy már el tudta vágni.

Gondolod, hogy ezt otthon meg tudtam volna csinálni?

Válassz :)

2010. jan. 26. 03:06
 5/7 anonim ***** válasza:
elvileg tényleg ki tudod otthon is venni, de nekem is volt a műtét után (12 varratból) 2 db, ami annyira "beragadt", hogy a doki is megdolgozott vele. Nem hiszem, hogy érdemes otthon próbálkozni. Ha nem szimpatikus a doki, nyugodtan menj másikhoz.
2010. jan. 26. 06:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha a háziorvos nem vette ki, akkor nyilván azért, mert neked sem kéne... Viszont bemehetsz bármelyik SZTK-ban a sebészeti ügyeletre beutaló nélkül, és ott kiveszik.
2010. jan. 26. 19:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, végül egy orvos ismerősöm kivette, nem is volt olyan vészes de picit vérzett de kutya bajom!:)
2010. jan. 27. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!