Hogyan tudom a TB támogatásomat elintézni?
Figyelt kérdés
Sajnos 2 éve nincs munkahelyem csak alkalmi nem bejelentett munkákból igyekszem magam fenntartani.Nem fizette az önkormányzatom se a TB-met mert nem volt meg az 1 év folyamatos munkaviszonyom.Sajnos nincs pénzem könyvelőre.Akármerre kérdezem mindenki mást mond.Valaki szerint járna így is hogy fizesse az önkormányzatom legalább 1 évig de amikor bementem és kikértem az ürlapot, kitőltöttem és kaptam az önkormányzattol egy levelet hogy nem tud támogatni egyivel sem mert nincs meg az egy éves munkaviszonyom.Arra a döntésre jutottam hogy magamnak szeretném fizetni (természetesen a családom fizetné)Hova menjek ahol biztos el tudom ezt intézni?2014. okt. 6. 18:11
1/4 anonim válasza:
Az Nyíregyházán pl. illetékes NAV-hoz kell bemenni és ott kell intézni. Szerintem máshol is így működik. De készülj fel, hogy ha kibukik, hogy nincs 2 éve fizetve akkor behajtják. Természetesen ez akkor is kiderülhet, megijedsz ettől a lehetőségtől, és nem mész be most.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem nem ijedek meg ettől mert tudom hogy behajtják adó formájában.De ezt úgy tudom hogy ha lesz bejelentett munkahelyem akkor vonják.Mármint hogy több adót vonnak, így törlesztek.Igazából ezzel nem értek egyet mert ha nem vagyok támogatott tehát nem látnak el abban az időben (mikor nincs fizetve)akkor milyen jogon hajtja be utólag.De ez csak egy vélemény mert sajnos nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a dolgokkal.
2014. okt. 7. 13:43
3/4 anonim válasza:
Nem adóként vonják htudtommal, ismerősömnek csekket küldtek a tartozásról kamattal természetesen.
Én sem értek egyet a rendszerrel, dehát kicsik vagyunk mi ahhoz hogy változtassanak.
De még egy olyan apró kérdés. Aktív korúak ellátását igényelted az önkormányzattól? Feltétele, hogy munkaügyibe regisztrált legyél. Ez 22,800 ft szociális támogatás és ezzel alapból van TB-d is.
Próbálj meg ennek utánajárni, mondjuk azt sem értem miért nem állja az ÖK. a tb-det, én sosem hallottam erről az 1éves szabályról amire hivatkoztak.....
4/4 A kérdező kommentje:
igen igényeltem azt sem kaptam meg
2014. okt. 8. 18:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!