Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » S. O. S! Esti gimis TB? Többi...

S. O. S! Esti gimis TB? Többi lent!

Figyelt kérdés

Esti gimis lettem, ez lesz a második itt eltöltött évem és egyben az utolsó.

Úgy informáltak hogy nem jár TB ( most hogy utána jártam ez így igaz). Nem voltam orvosnál ez alatt a kb. 1,5 év alatt.

Az egy dolog hogy ezt nem tudtam és nincs befizetve(amit nem muszáj befizetni), viszont a regisztráció kötelező és mondták páran hogy ha ők jönnek rá a bírság 200e körüli.

Valaki aki megbízhatóan informált ezügyben kérem segítsen! Attól félek ha most mennék és mondanám hogy bocs tesóim az elmúlt 1,5 év késésért, szeretnék beregisztrálni, akkor kiszabnak egy késedelmit visszamenőleg.

Mit kezdjek a helyzettel?

2014. szept. 30. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Befizetni is muszáj, ha nem vagy semmilyen jogon biztosított, vagy jogosult az eü.ellátásra.

Ha nem jelentkezel be egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre, a NAV az 5 éves elévülési határidőn belül bármikor visszamenőlegesen előírhatja az elmaradt járulékok összegét, a késedelmi kamatot és megbüntethet a bejelentkezési kötelezettség elmulasztása miatt.

Itt olvashatsz róla, hogy kell bejelentkezni és milyen esetben kérhetsz rászorultsági alapon mentesülést:

[link]

[link]

2014. szept. 30. 20:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Visszamenőlegesen is megbüntethet, ez eddig oké. De ha holnap ott termek és befizetem/regisztrálok? Akkor nem az lesz az első dolga hogy észre veszi és egyből megfogtak?
2014. szept. 30. 21:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Biztos lehetsz benne, hogy 5 éven belül észreveszi.

Ha magadtól jelentkezel be és nem a NAV veszi észre, hogy nem tetted meg és intézkedik, akkor általában nem bírságolnak meg.

A te döntésed, hogy inkább bejelentkezel visszamenőlegesen, vagy rizikózol, hogy nem jelentkezel be és mikor veszik észre és büntetnek meg (a járulékon és késedelmi kamaton felül)

2014. szept. 30. 21:59
 4/4 A kérdező kommentje:
És ha magamtól megyek, visszamenőleg azért ki kell fizetni? ( csak késedelmi kamat meg egyéb nélkül )
2014. szept. 30. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!