A kisfianak atópiás dermatitise van. Eddig nem volt problémánk vele, használtuk a kenőcsöket amiket felírtak. De október óta 2x volt köhögési rohama, folyik az orra, folyamatosan köhög. Lehet ettől a betegségtől?
Az én véleményem, hogy lássa gyermek tüdőgyógyász, allergológus.
Szerintem a köhögés, orrfolyás hátterében allergia lehet, pl. poratka, penész...főleg, hogy az atópiás dermatitishez társulhatnak egyéb allergiás megbetegedések.
Ha nem vagytok otthon huzamosabb ideig (hanem pl. friss levegőn ), gondolom, szűnnek a tünetek.
Egyébként gondolom, az orrfolyás víztiszta, köpet nincs, és nem lázas. Írj, ha van kérdésed.
Mivel a köhögés elég régóta fennáll, célszerű, ha látja szakember. Lehet, hogy az allergia miatt termelődött többlet nyák szolgált a fertőzés táptalajául. Ez a többlet gyógyszeresen ill. életmódbeli változtatással visszafogható. Szerintem felesleges a várakozás, már több, mint 3 hónapja panaszos a gyermek. Persze az allergia-tesz eredménye is fontos lesz, pl. poratka-allergia esetén célszerű a gyakori takarítás, poszívózás (fekvőhely is), amennyiben megoldható, a szőnyeg feltekerése, mosható ágynemű használata (de más is lehet a ludas, pl. kutya, macska, madár...).
Várom a vizsgálat eredményét.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!