Lézeres szemműtét állandó marad?
Egyik ismerősöm megműtette a szemét és rá egy évre visszaromlott a látása
Most ez egyéntől függ vagy ez a műtét tényleg nem állandó dolog?
18 éves vagyok és -4.5 a szeművegem
a kérdést csak azért raktam fel mert énis megszeretném műtetni és kíváncsi vagyok a tapasztalatokra meghogy nem kidobott pénz lesze az egész
Ezt a műtétet azoknak csinálják, akiknek már csak csekély mértékben romlik a szeme, vagy már annyira rossz, hogy azután már szinte a látás elvesztése következik.
Ha akkor műtenek, amikor még folyamatos a romlási folyamat, akkor igen, utána visszaromlik a szemed.
De ezt egy jó szakember meg tudja állapítani, milyen ütemben és meddig romlik...
Remélem nem az utcáról sétáltál be egy szemészeti "szalonba", ahol épp akciós lézeres szemműtét!!
18 évesen nem fognak megműteni.Később is csak akkor,ha már évekig nem változik a dioptria ill. ha a kötelező alkalmassági vizsgálaton megfelelsz.
Csak olyan helyen érdemes műttetni,ahol garanciát vállalnak a műtétre.Egyébként 1éven belüli látásromlás esetén megismétlik a műtétet ingyen,erre való a garancia többek közt.
De egyébként egyénfüggő is,általában a gyors hámosodás okozhat ilyen problémát,de ezért adják a szemcseppeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!