Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvételhez kell időpontot...

Vérvételhez kell időpontot kérni, vagy elég a beutaló?

Figyelt kérdés
2014. aug. 5. 21:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A házidokitól kell beutaló -
2014. aug. 5. 21:34
 2/13 anonim ***** válasza:
Sima vérvétel?
2014. aug. 5. 21:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Beutalóm már van. Milyen az a sima vérvétel? Még milyen van? Annyit tudok, hogy pisilnem is kell majd. Nem beszéltem a dokival, mert ezren voltak előttem, úgyhogy csak szóltam az asszisztensének, hogy adjobn beutalót teljes laborra. A teljes labor ugye nem foglalja magába a székletmintázást...? Sajna nem mondott semmit, csak a kezembe adta.
2014. aug. 5. 21:44
 4/13 A kérdező kommentje:

Ez van a honlapon: A vérvétel hétfőtől péntekig, előre egyeztett időpontban-, reggel 7.00 - 9.00 óráig történik az I. emeleten található laboratóriumban.

Igazából nem értem, egyszer már voltam ott, és nem volt időpontom, csak beutalóm, igaz, annak már 4 éve. Emlékszem, hogy sokan voltunk, mégis minek időpontot kérni egy fél perces vérvételre? Nem értem... Vagy rosszul értelmezem?

2014. aug. 5. 21:47
 5/13 anonim ***** válasza:
Ha a dokinak sürgősen kell a vérképed, akkor sürgősséggel kéri. Ha műtétre mész, azt másnapra megcsinálják. Időpontot minden esetben kell kérni, csak azt kell megmondani, mire lesz. De az rajta van a laborkérő lapon. A sima vérvétel az azt jelenti, hogy nem sürgős, nem is műtéti, hanem csak úgy ráérősen, ahogy a sorod adja. És csak vizelet van + ban, széklet az nincs.
2014. aug. 5. 22:09
 6/13 A kérdező kommentje:

Nem lesz műtétem vagy ilyesmi, egyszerűen csak érdekel, minden okés-e, vagy van-e valamiből túl sok, túl kevés bennem. 4 éve voltam utoljára, szóval gondoltam, ideje...

Köszi a választ. :)

2014. aug. 5. 22:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Van, ahol időpont is kell, van, ahol elég a beutaló a háziorvostól. Ez pl. Bp-en kerületenként változó, én jól meg is jártam, mert nem tudtam róla, hogy az új lakhelyemen időpont is kell. Erről telefonon érdemes előre érdeklődni. Viszont ha nem a házidoki utal be, hanem szakrendelésen kapsz beutalót, akkor időpont nélkül, soron kívül is lehet menni. Legalábbis nálunk így van.
2014. aug. 5. 22:45
 8/13 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy a teljes laborban nincs széklet csak vérkép és vizelet. Utóbbit érdemes otthonról vinni (zuhanyzás után reggeli első középsugaras) hogy ne legyen fals az eredmény.
2014. aug. 5. 22:48
 9/13 A kérdező kommentje:

Jó, megnyugtattál, köszi. Nem szívesen szórakoznék a pohárbakakilással, vagy nem tudom, az hogy működik...:)

Köszi tényleg.

2014. aug. 5. 22:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom minek az időpont nem tartják be. Anélkül elzavartak.
2014. aug. 10. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!