Visszamenőleg kell társadalom biztosítást fizetni?
Figyelt kérdés
2013 Augusztus 23-án szűnt meg a tanulói jogviszonyom, eddig úgy tudtam, hogy nem vagyok köteles Társadalmi Biztosítással rendelkeznem, hogyha nem rendelkezem aktív tanulói jogviszonnyal illetve bejelentett munkaviszonnyal, viszont ha kórházi ellátásra szorulok, akkor az ellátás teljes összegét kiszámlázzák, kivéve sürgősségi ellátás esetében. Beszéltem a navval, és közölték velem, hogy visszamenőleg is ki kell fizetnem a társadalom biztosítás díját, ha volt orvosi kezelésem, ha nem. Jogász ismerős nekem pedig azt mondta, hogy nem kell, és több helyről is ezt hallottam. Akkor most mi is van?2014. júl. 14. 11:48
1/2 anonim válasza:
Visszamenőleg is fizetni kell. A magánorvosoknál kezelnek úgy, hogy csak az adott ellátást kell kifizetned.
2/2 anonim válasza:
Vissza kell fizetni, sőt késedelmi kamatot is rátesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!