Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan zajlik a mandulaműtét?

Hogyan zajlik a mandulaműtét?

Figyelt kérdés

A mandula műtét ,hogyan zajlik? Lépésről lépésre? Fáj-e? Injekció...

-

-

-

-

...

2014. jún. 17. 16:38
 1/3 Bettina401 válasza:
Szia, nekem a múlt héten vették ki az orr-garatmanduláimat érzéstelenìtéssel. Eredetileg altatásban lett volna, el is vittek a mütöbe es el is altattak. Mikor felkeltem közölték velem hogy nem sikerült, mert nem tudták annyira kifeszíteni a számat hogy hozzáférjenek a manduláimhoz. Eléggé megrémültem, mert másnap érzéstelenítéssel csinálták meg. Nem akarlak elkeseríteni, de életem legnehezebb 30 perce volt. Rémes volt ahogy 3 eszköz is a számban volt és tiszta vér volt minden.Ma vagyok az 5.napon, viszonylag jól érzem magam. Véleményem szerint ha kiveteted akkor altatàs mellett dönts. De ha nem akkor is túl lehet élni. Az orvosod aki müt mindenrõl tájékoztatni fog. Maga a mütét kellemetlen, de nem èrzed a fájdalmat. Nekem a manduláimba és a szájpadlásomba szúrta az injekciót ami hatàsosan érzéstelenített ezért a többit nem éreztem. De volt mikor éreztem húzó fájdalmat de az ilyenkor normális. Az utána következö napok is fájdalmasak.De gondolj arra, hogy utána nem lesz vele többé gondod. :) Sok sikert, és ne félj, hatalmas az ember fájdalomtürése! :)
2014. júl. 21. 21:59
 2/3 Böbe866 válasza:

A mandulaműtét ingyenes? És mennyi idő alatt lehet eljutni egy műtétig?

Mert az orvosom 20 ezret akar elkérni érte.

Másik háziorvost akarok választani.

Azért kell kiszedetnem, mert be vagy gyulladva.

2014. szept. 21. 17:21
 3/3 Mysticista ***** válasza:

nekem 27 éves koromban vették ki...3 éve. hát...előszöris betolnak a műtőbe. egy kis székre leülsz. feletted áll a doki, és mellette 2 asszisztens.

ölbe veszel egy tálat...ebbe ereszted a vért a műtét során.

kapsz 3-3 injekciót torokba. 3 balra 3 jobbra. az úgy érzéstelenít, hogy egy rendes A betűt nem tudsz kimondani.

utána nekiállnak a műtétnek. kifejtegetik a helyéről a mandulát, hogy hozzáférjenek a csonkhoz, amikor ez megvan, akkor egy hurokkal körbevonja a csonkot és lecsippenti...itt szóltak hogy erősen markoljam meg a szék karfáját. hát kellett is...és utána jön mindez a másik mandulával.

nekem 1,5 óra volt a teljes műtét. nem akarok hazudni...ez lesz életed legrosszabb élménye.

azóta az immunrendszerem gyakorlatilag sajnos nulla....+ csonk maradt hátra és folyamatos gyulladással élek. ráment több szervemre is...jelenleg is kezelés alatt állok.

ja...győrben nem altatnak műtét alatt...ülsz végig. máshol nemtom hogy megy.

2014. szept. 30. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!