Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mák-os utazási kártya újraigén...

Mák-os utazási kártya újraigénylése (? ).

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy emelt összegű cs.p-t kapok, de idén töltöm a 21.-et, ami után már nem fog járni. Ettől függetlenül az utazási kártya újraigényelhető?

Asztmára kaptam, de nem tudom hogyan igényelhető újra, eddig nem én intéztem:/.

Gondolom tartózkodási hely szerinti önkormányzatban vagy államkincstárban tudnak segíteni.

Valaki tudna bővebb infót adni?:)

2014. jún. 16. 10:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Emelet cs.p.-ig jár, utána nem.
2014. jún. 16. 10:27
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, ettől tartottam Én is, de pont itt olvastam valakinél,hogy 23 évesen is kap még kártyát.

23 évesen pedig már nem kaphat cs.p-t, mert 21. éves korig jár azoknak, akik közoktatásban tanulnak, tehát fősulisoknak eleve nincs is a felsőoktatásban.

Akkor mégis hogy van?:)

2014. jún. 16. 20:18
 3/7 anonim ***** válasza:
OKJ-n jár még családi.
2014. jún. 16. 20:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Jó-jó, de az OKJ az közoktatásnak számít, közoktatási bérletet kell venni vele pl BKV-n, de nem is ez a lényeg:).

21 leszek, tehát ha jól tudom nekem alapból nem fog járni se akkor ha okj-n vagyok, se akkor ha köz vagy felsőoktatásban.

Tehát ha nincs cs.p akkor utazási kártya kedvezmény sincsen?

2014. jún. 17. 09:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Emelet csp-->MÁK kártya-->utazási kedvezmény

Ha nincs, akkor nincs.

2014. jún. 17. 09:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem OKJ-n járt a családi.
2014. jún. 17. 09:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Nekem is járt OKJ-n családi, de csak azért mert közoktatásban van, és mert nem töltötted még akkor a 23.-at. Azóta a 23.-at a tankötelezettséggel együtt levitték, tehát most 21. éves korig jár valakinek, aki közoktatásban, vagy OKJ-n tanul.

De akkor ha jól értelmezem, felsőoktatásban, főiskolákon vagy egyetemeken nem jár családi pótlék, így mák kártya sem.

Ennek nem örülök:D.

De köszönöm a válaszokat!:)

2014. jún. 17. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!