21 évesen időnként jelentkező, néhány napig tartó intenzív derékfájdalommal, ami kisugárzik a lábba is, tud valamit kezdeni az orvos?
Igen, hiszen az a szakmája.
A jelek alapján pl. csigolya környéki problémára gyanakodhat.
Köszi a válaszokat!
Nincs túlsúlyom, majdhogynem híznom kellene. Néhány éve már fennáll a probléma, csak nem tartottam eddig olyan súlyosnak, hogy orvost keressek fel miatta, azt hittem mindig, hogy csak túlerőltettem.
Viszont mostanában egyre gyakrabban jön elő, de még mindig spontán elmúlik, ha pihentetem.
Akkor nem csinálok bolhából elefántot, nem fog hülyének nézni az orvos, hogy minek megyek ezzel hozzá?
Az sem baj, ha épp tünetmentesen megyek?
Igazából csak azért félek, mert túl fiatal vagyok, nem akarok 30 éves koromra állandó derékfájdalommal élni.
A krónikus fájdalom nem apróság, az orvos is tudja, hogy mennyire meg tudja keseríteni az ember életét. Nem fog hülyének nézni, ne aggódj.
Az meg, hogy mit tud vele kezdeni, attól függ, mi a baj. Lehet, hogy 1-2 csigolyaíved nem záródott rendesen (ez nagyon gyakori rendellenesség, sokszor semmi problémát nem okoz, véletlen veszik észre). Ezzel pl. sok mindent nem tud kezdeni, csak fájdalomcsillapítás, pihentetés.
De lehet olyan probléma is, ami megoldható.
Mindenesetre nem árt utánanézni, hogy mi okozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!