Vakbélgyulladás esetén mit tegyek?
Figyelt kérdés
Külföldön tartózkodom. Már három négy napja erősen fáj a jobb oldalon a csípőmtől befelé. Fájdalomcsillapító és görcsoldó hatására enyhül. Sok helyen utánanéztem és nagyon valószínű hogy vakbélgyulladásom van. Nincs étvágyam . Feszül a hasfalam, es fáj a fejem. (Nem szoktam soha lázas lenni, láz helyett erős fejfájás szokott jelentkezni) . Június 5én tudok leghamarabb hazautazni magyarországra. Ha valóban vakbélgyulladásom van ez az időpont nagyon késő lehet arra hogy lásson orvos vagy talán még kihúzom addig a gyógyszerekkel.?2014. máj. 18. 18:49
1/8 anonim válasza:
Vakbélgyulladás esetén mindenképpen rögtön orvoshoz kell fordulni!
2/8 anonim válasza:
Azonnal fordulj orvoshoz MOST, mert ha a vakbél perforálódik, márpedig kezelés nélkül fog, abba 1-2 napon belül belehalsz.
3/8 anonim válasza:
Sőt, lehetséges, hogy már nincs 1-2 napod sem, ha már tényleg ennyi idő óta tart. Még egyszer leírom, AZONNAL FORDULJ ORVOSHOZ, NEM fogod kihúzni júniusig, napjaid vannak maximum, de lehet hogy csak órák.
4/8 anonim válasza:
Két opciód van: vagy a sebész vág fel a műtőasztalon, vagy a patológus a hullaházban. Eközött a két opció között nagyon kevés idő van választani, mert a vakbélgyulladás pitiáner műtét és hamar fel lehet belőle gyógyulni még felnőttként is, de ha nem műtik meg, akkor igen hamar el lehet halálozni miatta.
Ez nem egy gyulladt fog, amit gyógyszerekkel ki lehet bekkelni (talán), amíg hazaérsz, hanem életveszély. Vedd is úgy.
MA AZONNAL és MOST RÖGTÖN tessék elmenni az ügyeletre! Akárhol is vagy a világban.
5/8 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok jó lehet a gyanúm hogy vakbélgyulladásról van szó? Nincs étvágyam fáj nyilallgat a jobb oldalon es feszül a hasfalam. Lázas nem vagyok. De hasmenésem van. Hányni nem hányok.
2014. máj. 18. 20:36
6/8 anonim válasza:
Mindenképpen felmerül a vakbélgyanú, úgyhogy menj már orvoshoz és most azonnal, hidd már el, hogy nem viccelünk!!!!!
7/8 A kérdező kommentje:
Páromnak volt kb fél éve vakbélgyulladása es bement a kórházba de nem csinaltak vele semmit. Bennt tartották egy hetet. Kapott egy rakás infúziót meg jeget es egy hét után hazaküldték helyhiány miatt.
2014. máj. 18. 20:40
8/8 anonim válasza:
Oké, akkor halj meg nyugodtan, minket nem érint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!