Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fizetős módon sehogy se lehet...

Fizetős módon sehogy se lehet vérképet készíttetni X paraméterekkel a saját kérésemre?

Figyelt kérdés

Megkérdeztem a kórház laborját, ott nem tudják. Aztán megkérdeztem az Egészségbiztosítási Pénztárt, persze ott sem tudják.

Mindegyik azt mondja, hozzak beutalót. Na igen, de a háziorvos nem ad beutalót, mert szerinte nem adhat.

Eddig rendben, akkor ne adjon, na de semmi módja nincs annak, hogy elvégezzék az adott vérvizsgálatot saját kérésre, ha kifizetem? Egyszerűen nem hiszem el.

Valaki esetleg járatos ebben?

2014. máj. 8. 10:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Az akkor van így, ha házidokinál akarod levetetni a vért sorban állás nélkül, de attól kell beutaló.
2014. máj. 8. 12:25
 22/30 anonim ***** válasza:
De mégis milyen versenyhez kell???
2014. máj. 8. 12:27
 23/30 A kérdező kommentje:

gyorsasági

de nem konkrétan versenyhez, hanem általában szal alapból kell, versenytől függetlenül is, mert hát itt azért elég szigorú szabályok vannak. Na sebaj, holnap lemegyek megpofozni a háziorvost, aztán meglátjuk :D

2014. máj. 8. 14:41
 24/30 anonim válasza:
Adjak neki pénzt mg mindig olcsobb mint a teljes labort kifizetni 5 rugót adj neki akkor kapsz sztem. Vagy valtjatsz hazidokit is es nki csusztatod az 5 ost.
2014. máj. 10. 00:03
 25/30 A kérdező kommentje:

ez hihetetlen. szerintetek a sima háziorvos is tényleg ennyire egyértelműen elvárja a borítékokat mindig, és ezért ..arakodik ennyit?

de komolyan nem tudom eldönteni ....

2014. máj. 10. 09:09
 26/30 anonim ***** válasza:
Hát ha a tiéd tényleg ilyen, akkor sztem sürgősen váltanod kéne.
2014. máj. 10. 10:35
 27/30 anonim válasza:
De most nem mindegy hogy neki adod a penzt vagy a labornak fizeted? Egyébként nézd hivatalosan tényleg nem adhatna azértbmert neked egy sportcsapatba kell,mert az oep ilyen indokkal nem finanszirozna . De irhat ra mast a papirra. És ezt igenis fizesd meg mert szivesseget tesz. Én így gondolom. Mert miert tenne neked szivesseget ingyen?
2014. máj. 10. 12:25
 28/30 anonim ***** válasza:
Nem mindegy. Az a halála a magyar egészségügynek, hogy szívességi (hálapénz) alapon működik. Ha olyan vizsgálat kell, amit nem fedez a TB, akkor lehetőség kellene legyen, hogy magánlaborban vagy a saját költségére megcsináltassa a kérdező. Bocsánat, de az tényleg nem társadalmi érdek, hogy a kérdező megkapja a speckó vizsgálatait (ha azt társadalmi érdeknek tekintjük, hogy természetesen ha beteg, akkor meggyógyuljon), tehát nem lenne fair a TB-ből fizetni. Az meg pláne nem lenne fair, hogy egy orvos ezért még meg is gazdagodjon, holott nem konkrétan ő csinálta a vizsgálatot, hanem csak kiemelte rá a pénzt a TB-ből.
2014. máj. 10. 12:32
 29/30 A kérdező kommentje:

nos hát ezért vicc az egész sportorvoslás nálunk ...

Ha betartanák a ténylegesen előírt követelményeket, akkor egy csomó szakrendeléstől kellene negatív eredményt hozni, azaz ismét ott kötünk ki, hogy vagy a háziorvos AD beutalót kitalált diagnózissal, de ha neki fizetek, akkor ugyanúgy a TB terhére, vagy eleve meg se tudod csináltatni. Ha magánorvostól viszel igazolást, az viszont nem fogadható el.

Mit tesz a halandó? Kitalál magának X panaszt, hogy el tudjon menni 4-5 szakrendelésre, ahol meg persze hülyének nézik, mert semmi baja, de legalább ezt le is írják. Egyszerűen nincs más megoldás, pontosabban a leggyakoribb persze létezik: a sportorvos le..arja az egészet és csak pecsétel, ennyi a vizsgálat. Viszont ha bármi gyanú felmerül, mégis muszáj szakorvostól az igazolás.

Igazodjon ki a jós isten már ezeken.

De ha bele gondoltok, a jogosítvánnyal ugyanez a helyzet, hiszen 2014. jan óta negatív lelet kell 4 helyről, ha jól tudom. Viuszont az se gyógyító célú TB-igénybevétel, tehát szigorúan véve azt is valahogy ki kellene tudni számlázni a kórháznak/rendelőintézetnek.

Viszont egy újabb kérdés: akinek pl nincs TAJ-jogosultsága, annak bezzeg ki tudják számlázni a vizsgálatokat? Hogy van ez? Mert akkor ez lenne a megoldás, csak tudnám, hogy ez miért nem megy automatikusan, saját kérésre is.

2014. máj. 10. 13:54
 30/30 anonim ***** válasza:
Menj el egy foglalkozás-egészségügyi (üzemorvosi) céghez. Azt el kell fogadniuk.
2014. máj. 13. 18:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!