Vérvétel előtt mennyivel ne egyek cukrosat, hogy teljesen lebomoljon minden?
Figyelt kérdés
Tudom hogy aznap már semmit nem szabad enni, de előző nap ha eszek cukrot az még le tud bomlani? Vagy inkább kerüljem? Nem akarom hogy tévesen cukorbetegséget állapítsanak meg. A családban már fordult elő cukorbetegség, ezért sem szeretnék feleslegesen "bepánikolni"2014. máj. 3. 11:47
2/8 anonim válasza:
Vérvétel előtt 16 órán át ne egyél, az a biztos.
3/8 anonim válasza:
16 óra?! Vérvétel előtt 12 órával enni nem szabad,de nem ízesített folyadékot lehet inni.
4/8 anonim válasza:
Igen, 16 óra. Vérvétel előtt 12 óráva nem szabad enni, de ha 100%-ig azt akarja, hogy addigra lebomoljon a cukor, akkor 16 óra. Tudom mert a doki mondta.
5/8 anonim válasza:
A 16 óra hülyeség! Én direkt olyan vérvételre mentem, ahol a cukorbetegséget vizsgálták, és azt mondták 8-10 órával előtte már ne egyek semmit, azelőtt bármit lehet.
Gondolom reggel 7-re/8-ra mész oda, szóval ha éjféltől nem eszel az is elég. Egészséges embernek amúgy mindössze 2-3 óra alatt rendberakja a vércukrát az inzulin, akármilyen cukros dolgot is eszik, úgyhogy reggelre nem szabad, hogy magas legyen a vércukrod, ha aznap még nem ettél. Ha mégis magas, akkor az nem azért van, mert előző nap cukrosat ettél, hanem mert cukorbeteg vagy.
6/8 anonim válasza:
Igen, normál eseten 8-10 óra. De mint ahogy már írtam, ha azt akarja, hogy 100%-ig lebontsa addig a kaját, akkor 16 óra.
A belgyógyászom tudja jól, vagy ti?
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!! :) Előtte 10 órával akkor nem nagyon eszek semmit, előtte 24 órával meg csak könnyű, nem zsíros kajákat, biztos, ami biztos :)
2014. máj. 3. 22:10
8/8 anonim válasza:
A sok szénhidrátot hanyagold előtte. Édességek,kenyér,tészta félék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!