Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Anyajegyek levétele arcról?

Anyajegyek levétele arcról?

Figyelt kérdés
Üdv, az a problémám h van néhány anyajegy az arcomon ami már igencsak zavar, egyszerűen szar a közérzetem e miatt és akárki akármit mond én nem érzem magam jóképűnek/vonzónak e miatt és így az önbizalmam sincs a csúcson... le szeretném vetetni és ebben szeretném a segitségetek kérni hogy ilyen esetben arcról leműteni hogy lehet? ahogy néztem kb 25-30e lesz db ja amit össze tudok kaparni, de utána lesz heg? bár nekem már az sem lenne probléma ha olyan lenne az arcom mint ollókezű edwárdé :D valakinek van tapasztalata ilyen téren? légyszi segitsetek, minden plussz infót szivesen olvasok, előre köszi és minden válaszért megy a zöld pacsi :)
2014. ápr. 20. 21:07
 1/6 Puliszkas ***** válasza:
Sok türelemre lesz szükséged,ugyanis először meg kellene kapnod a megfelelő orvost.Sokaknak beígérik,hogy minden szép és jó lesz aztán ottmaradnak,hegekkel és mélyedésekkel az arcukon,láttam már olyat is,hogy újra kellett műteni,mert nem mindegyik anyajegy volt rendesen kivágva.
2014. ápr. 20. 22:07
 2/6 anonim ***** válasza:
64%
Ha pigmentált anyajegyek,akkor azokat szikével kell eltávolítani esetleg lézerrel,de mindkét esetben nagy területen kell kimetszeni és még a lézer után is marad egy kis heg. Ha szikével metszik ki,akkor ez a heg egy kis világosabb csík,lézerezésnél pedig egy halvány folt. Ha nincs szerencséd és esetleg keloid hajlamod van,akkor viszont nagyon csúnya,kiemelkedő,vöröses heg maradhat utána. Nem biztos,hogy a végeredmény szebb lesz,mint most. Szerintem csak azokat vetesd le,amik nagyon zavaróak és a bőrgyógyász is javasolja.
2014. ápr. 20. 22:08
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi, hát ettől én is tartok hogy rosszabb lesz mert akkor tuti öngyilkos lennék :/ , de ha valaki tud küldeni eben a témában elötte utána fotókat azt nagyon megköszönném :)
2014. ápr. 20. 22:24
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Én lány vagyok, ráadásul keloidhajlammal, és 5 anyajegyet vettek le az arcomról, szóval én vagyok a te embered :D Jó hír, a keloid az irha szövetéből fejlődik, és abból az arcon nincs annyi, mint máshol, szóval ritkábban képződik keloid az ottani hegekből :) Másrészt meg kell találni a jó sebészt (én mindenképpen magánt és plasztikait keresnék, államin nem annyira figyelnek a végeeredményre sajnos, tapasztalat), aki ismeri a keloid varrást, így még inkább csökken az esélye. Miután levették nagyon vigyázni kell rá, 1 évig nem érheti sem erős nap (sem szoli), és érdemes kenni is (nekem a Contractubex vált be). Kb fél-1 évig pirosasak a hegek, ezt nem lehet elkerülni, de ha vigyáztál rá, akkor 1 év után ki fog fehéredni. Nekem alapból fehér bőröm van, szóval csak akkor veszik észre, ha 5 centire vannak az arcomtól és az sem feltűnő, pedig nagyot kellett vágni :) Egyre vigyázz, lézerezni anyajegyeket TILOS, egyrészt sokkal csúnyább lesz az eredmény, mint egy szabályos csík, másrészt ha véletlenül volt benne elfajulás, akkor frankón szétszórja a lézer (kivágásnál automatikusan küldik szövettanra, ott kiderül, hogy ép széllel szedték-e ki).
2014. ápr. 20. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:
44%
Kösz a leszavazást! De nem is ez a lényeg! 16 évig dolgoztam olyan bőrgondozóban,ahol mind szikés,mind lézeres kisműtéteket végeztünk,úgyhogy nem a kisujjamból és nem is olvasmány alapján írtam,amit írtam! Hanem több száz eset tapasztalata után. Valóban az irharétegből kiinduló túlburjánzás,de sajnos arcon is elég gyakori. Ilyet láthatunk például egyes pattanásos emberen. A Contarctubex géllel rögtön a sebgyógyulás után el kell kezdeni kezelni,ez csökkenti a hegesedést,de nem hoz 100%-os eredményt. Ha kialakult,akkor viszont szteroidos injekcióval lehet javítani rajta. Előre nem lehet tudni(hacsak már nem volt keloidos hege valakinek),hogy milyen lesz a végeredmény,van-e hajlam rá. Érdemes egy kevésbé feltűnő helyen eltávolítani egyet,mert ha az keloidosan gyógyul,akkor nem érdemes a többit megcsinálni.
2014. ápr. 21. 08:23
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi, a lepontozásban meg nem én vagyoka ludas ;D , mindekinek megy a zöld kéz aki hozzászólt :)
2014. ápr. 21. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!