Egyedül élő apám elveszítheti a lakását és kijött az alzheimer kórja. Mit tegyek?
Ez a két lehetőség van.
Vagy befogadod, vagy hajléktalan lesz.
Van öregek otthona, de ott fizetni kell, egy ismerősöm épp intézi az apukájának, 90-110 ezer ft havonta.
Vannak munkásszállók is, de ahhoz dolgozni kéne.
Én nem tudnám, és nem is akarnám segíteni azt, aki elhagy és évekig felém sem néz.
Kedves Kérdező!
Semmiképpen se fogad be magadhoz.
Tekintsd úgy, hogy semmi közöd hozzá. Ha elhagyott, akkor nem családtag. Akkor ezt választotta az meg, hogy alkoholista és nincs nyugdíja, mert nem dolgozott megint az ő baja.
Az ilyen emberért nem felelős még a családja sem.
Szerintem úgyis csak az családtag aki szeret és gondoskodik rólam, egy ilyen nem.
Legyen csak hajléktalan, nem a te bajod. Talán egy kórházban ott fogják vagy ilyesmi. Bár nem értek ehhez.
Ne haragudj, de nem tudom, melyik intézetet intézi épp az ismerősöm, ennyire nem akarok belemászni a privát szférájába, de ahol intézi, az egy keleti megyeszékhely, és itt is van több ilyen otthon is.
Ha te hajlandó vagy fizetni azért, hogy gondozzák őt, akkor fel kellene venned a kapcsolatot sok-sok intézettel, akár e-mailben, mert így a leggyorsabb, vagy postai levélben. Sőt, a telefon még gyorsabb. Ha ezen a megyeszékhelyen van 3-4 otthon, vagy több is, akkor országosan több száz lehet, első krben meg kell kérdezned, hogy van-e hely, és ha van, akkor az árat.
Így már összehasonlítási alapod is lesz. És úgy gondolom, kis városokban, esetleg falvakban, ha van ilyen intézmény, még olcsóbb is lehet, hiszen eleve olcsóbb az élet is vidéken, mint a nagyvárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!