Kisműtétet (anyajegy eltávolítás) végeznek menstruáció alatt?
Még soha nem műtöttek, ezért nem tudom, hogy működik ez.
Azt tudom, hogy a nagy műtétek előtt teljesen meztelenre kell vetkőzni, saját ruha nem lehet rajtad, mert az nem steril. És menstruáció alatt nem igazán műtenek, mert az befolyásolja a vérzékenységet, meg hát az sem túl steril, ha ott alul "ereszt" a beteg.
De az anyajegy eltávolítást is műtőszobában, műtőasztalon, teljes steril környezetben végzik, ugyanúgy mint a nagyműtéteket? Vagy ezeket csak helyi érzéstelenítéssel egy random kórteremben kivágják, összeöltik a sebet és már mehetsz is?
Nem azért kell levetkőzni mert nem steril... hanem hogy mindenhez hozzáférjenek, pláne ha esetleg komplikáció lép fel. Ez a teljes sterilitás mánia meglehetősen eltúlzott. Nekem volt kisműtétem, még altattak is, mégse kellett teljesen levetkőznöm, sőt saját lábamon sétáltam be a műtőbe, ami egész biztosan nem volt annyira steril amennyire a filmekből elképzeled. Nyilván az eszközöket sterilizálják, meg alaposan takarítanak, de kb ennyi.
Anyajegy eltávolítás kb annyi macera mint amit írtál, azt nem műtőben csinálják hanem kezelőben, nem is hiszem hogy rákérdezne az orvos hogy menstruálsz-e.
Köszi a válaszokat. :)
A hátam közepén vannak az anyajegyek. Örülök, hogy alulról nem kell vetkőzni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!