A Neo Citran tényleg csak a tüneteket nyomja el?
Mert nem ettél eleget.
A paracetamol hatásos dózisa közelíti a szervi károsodást okozó dózist :D
Benne van a reklámban, enyhíti a tüneteket.Tehát az okkal nem foglalkozik.
Én nem szedek semmilyen gyógyszert,mert szerencsére, szükségem sincs rá, de nem is akarok farmakomániás lenni.A megfázás szerintem nem betegség, múló rosszabb állapotot tud okozni és természetes gyógymódókkal eredményesen kezelhető.A természetes gyógymódók jelen esetben, az izzadás, az inhalálás,láz csillapítása hűtőfürdővel, sok pihenés és alkalomszerűen a közösségek kerülése, valamint a vitamindús étkezés.
A 4. hozzászólónak sajnos igaza van.
Sokan sajnos nem tudják, hogy a paracetamol azért veszélyes gyógyszer, mert a terápiás dózis és a már súlyos, akár visszafordíthatatlan májkárosodást okozó toxikus dózis igen közel van egymáshoz, nem úgy, mint a gyógyszerek túlnyomó többségénél.
Amerikai statisztikák szerint a paracetamol önmagában több májkárosodást idéz elő, mint a többi gyógyszer együttvéve, és az Egyesült Államokban több száz májátültetésre kerül sor évente paracetamol túladagolás miatt.
Nem árt azzal sem tisztában lenni, hogy éhezés estén még a megengedett adag esetén is előfordulhat mérgezés és májkárosodás, még akkor is, ha nem áll fenn valakinél egyéni ézékenység a paracetamol hatóanyagra.
Szerintem mindenkinek, aki időnként bevesz, vagy (netalán kiskorú) családtagjainak beadna paracetamol hatóanyagú gyógyszert, érdemes lenne elolvasnia ezt a magyarra fordított cikket:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!