Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Titeket elengednek a munkaidőt...

Titeket elengednek a munkaidőtökben orvoshoz?

Figyelt kérdés
A háziorvosom csak délelőtt rendel, a főnököm pedig egy hete fertőz az influenzájával, probléma nélkül rám köhög/köpköd. Mára sikerült elkapnom, ezért kénytelen-kelletlen az ügyeletre mentem munka után. A munkahelyemen nagyon rosszul voltam, alig jött ki hang a torkomon, rázott a hideg. Mire meg odaértem az ügyeletre, sokkal jobban lettem, lázas sem voltam. Úgyhogy úgy néztek rám, mint a véres lepedőre, hogy minek jövök én ezzel ügyeletre. Mondjuk szerencsére adtak antibiotikumot, így a "célomat" elértem, és a doki is rendesen megvizsgált, csak az asszisztensek szóltak be. Úgyhogy nem is tudom, minek gondolkodom ezen, de nagyon kiakasztott, hogy hogyan beszéltek velem. Nálunk sajnos az a hozzáállás, hogy amíg állsz a lábadon, addig járj be dolgozni, mert a főnökség is bejön - hogy összefertőzzön mindenkit. Háziorvost nem szeretnék váltani, mert a mostani orvosom nagyon rendes és lelkiismeretes, de sajnos csak délelőtt rendel, és én is délelőtt dolgozom. Egyébként ha este 6-ig rendelne azzal sem lennék kisegítve, mert a főnökeim teljesen szabadon kezelik a munkaidőmet. Azt meg éreztem magamon, hogy ez nem csak sima megfázás, tudtam, hogy az influenzát kaptam el, ráadásul a mi környékünkön most olyan járvány van, ami sokaknak ráhúzódott a fülére... Értem én, hogy az ügyelet sürgősségi ellátás, de akkor mégis mi a megoldás? Ha nem vagyok a halálomon, akkor hordjak ki gyógyszer nélkül egy torokgyulladást, influenzát, bármit? Mert a munkahelyemről csak akkor engednek el, ha ők is látják a saját szemükkel, hogy alig tudok állni a lábamon. Én is felháborítónak tartom, és én is azt tartanám a normálisnak, hogy ha valaki beteg, menjen táppénzre és feküdje ki 3-4 nap alatt, ne hurcolássza egy hónapig. De gondolom nem én vagyok az egyetlen, akit meglincselnek, ha táppénzre mer menni.

2014. febr. 21. 22:24
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!