Valaki segítene kiszámolni a TB tartozásomat?
2013 május 30-án kiiratkoztam az egyetemről, de a diákigazolványom még jó volt június végéig azt hiszem.
Regisztráltam a Munkaügyi Hivatalba és igazoltam, hogy az elmúlt évet nappali tagozatos hallgatóként töltöttem el és volt fedezve a tb.
Június-július-augusztus: ideiglenes munkát kaptam és 15-15-8 napra be voltam jelentve. Ezekre a napokra volt TB.
Szeptemberben nem volt munkám, és regisztráltam a munkaügyi hivatalban és elmentem az önkormányzathoz TB ellátásért.
Októberben megint kaptam munkát, de ideiglenes munka volt ez is 10 nap. Közben töröltek a munkaügyi hivatalnál, de nem szóltam a városi önkormányzatnak a tb miatt.
November-december-január: Nem voltam regisztrált álláskereső.
Február 17-től (tegnap) ismét van munkám, s úgy tűnik március végéig lesz.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna válaszolni.
Mennyi a tb tartozásom plusz a kamat? Az önkormányzatnak kell-e fizetni valamit? Ha töröltek a a munkaügyinél akkor attól még bent vannak az adataim, vagy is hogy nekem igazolva van az elmúlt év amikor még tanultam, vagy azt majd újra igazolnom kell?
"a diákigazolványom még jó volt június végéig azt hiszem"
Tisztáznod kell, hogy meddig voltál jogosult a diákigazolványra.
A diákig. jogosultságod ideje alatt és után 45 napig passzív jogon volt TBd.
"Június-július-augusztus: ideiglenes munkát kaptam és 15-15-8 napra be voltam jelentve. Ezekre a napokra volt TB."
Nem, ezekre a napokra nem volt Tbd. Az egyszerűsített foglalkoztatás (ideiglenes munka, alkalmi munka, idénymunka) nem rendezi a TBd.
A diákigazolványra való jogosultságod utáni 46. naptól kell(ett volna) rendezned a TBd, kivéve azt az időszakot, amikor az önkormányzat rendezte.
Jelezned kellett volna amikor töröltek az álláskeresők nyilvántartásából (a határozatban benne van)
Amikor már nem voltál regisztrálva a munkaügyiben, akkortól az önkormányzati TBre sem voltál jogosult.
"Február 17-től (tegnap) ismét van munkám"
Milyen jogviszonyban?
Azok az adataid amik bekerültek a munkaügyi rendszerébe, nem törlődnek attól, hogy téged törölnek a regisztrált álláskeresők közül.
Köszönöm a válaszodat.
Most jelenleg szerződéses normális bejelentett munka viszonyom van.
A te leírásodból a következőt szűrtem el:
Kb, július fele, augusztus, szeptember, október, november, december, január hónapokra teljes, + február fele hónap a TB tartozás + kamat. Jól számolom ez kb 50 ezer forint lesz?
Így van?
Ha május végén megszűnt a diákigazolványra való jogosultságod, akkor a hónapokat jól számolod.
Ez nem egészen 50 ezer.
A késedelmi kamatokat majd a NAV számolja és írja elő a következő év augusztus-szeptemberben (idén a 2013 éves késedelmes befizetések alapján)
Köszönöm szépen.
Én nem egy adó csaló maffiózó típus vagyok, csak egy kicsit lejtmenetbe kerültem és most kezdek feljönni a gödörből és egy kicsit izgulok.
Nem rég a T-mobile is kiküldött egy csekket mert lemondtam az előfizetést és kötbért kellett fizetnem. Ezt elismerem hülye voltam és nem néztem meg jól a szerződést. A csekket befizettem. Rendeztem.
Van egy kis diákhitelem 110 ezer forint körül, de ez 155 ezer volt és szépen törlesztgetem. Most majd a TB-t akarom elrendezni. Többet nem lesz ilyen, csak most nem alakultak jól a dolgaim, ha szerencsém van akkor szerződést is hosszabbíthatok majd a jelenlegi munkahelyemen.
Kérjél fizetési könnyítést a NAVtól.
Elengedést kérj (ezt valószínűleg nem adják meg), de egyúttal kéretsz mérséklést, részletfizetést, halasztást (valamelyiket biztos megadják)
Itt a nyomtatvány linkje: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!