Kórházban fekvés esetén táppénz jár vagy betegszabadság?
Ha kimerítettem egy évben a 15 nap betegszabadságomat (fizetés 70%), akkor utána már betegállomány jár, ami a fizetés 60%-ka, kórház esetén 50%.
Én igazából azt nem tudom, hogy jár-e egyáltalán kórházra betegszabadság, vagy arra alapból betegállomány van.
Mert például aki veszélyeztetett terhes, hiába van meg a 15 nap betegszabadsága, nem veheti igénybe, mert terhesség esetén egyből táppénz jár.
Nem az első 15 napjára, hanem első 15 munkanapjára jár a betegszabadság (táppénz pedig jár hétvégére is, kivéve, ha a következő munkanapon keresőképes valaki).
A betegszabadság kiadása nem attól függ, kórházban vagy-e, vagy nem, hanem attól, milyen okból vagy keresőképtelen. Üzemi baleset, gyáp, közeü okból eltiltás és veszélyeztetett terhesség táppénzzel indul, minden egyéb betegszabadsággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!