Üzemorvoshoz minden munkakörben dolgozónak kell évente járnia?
Figyelt kérdés
Jó pár éve dolgozom már de még sose voltam. Pedig dolgoztam már bankban, államigazgatásban is. Most egy mezőgazdasági cégnél vagyok. Ugyan úgy irodán dolgozok mint eddig. Munkaeszközöm a telefon, laptop, nyomtató, fénymásoló, toll, ceruza most is. Van valami szabály, hogy kinek kell üzemorvoshoz menni és kinek nem?2014. jan. 30. 17:02
1/2 anonim válasza:
Elvileg minden cégnek van orvosa,üzemorvosa ahol leellenőrzik a dolgozokat,hogy az adott munkakört el tudják végezni,persze vannak kivételek,vannak kiskapuk,van ahol papíron olyan mintha a dolgozó lett volna dokinál és nem is volt.Engem az zavar jobban hogy egyes üzemdokik már kicsit túlzásba esenek,nézzék meg a vérnyomást,hallgassák meg a szívet,tüdőt esetleg,ahol veszélye anyaggal dolgoznak vérvétel,tüdőszürő talán,látás vizsgálat ha olyan a munkája,de ahhoz hogy jár e valaki nőgyógyáshoz,vagy urologushoz szerintem már semmi közük.Azt már ne akarjanak kérni,mert ha nem 18 karikás iparban dolgozol akkor nem kell a munkádhoz szerintem.
2/2 A kérdező kommentje:
Nekem most a főnök férjéhez kell menni üzemorvosira. Tudtommal nem is üzemorvos (foglalkozás egészségügyi...) szakrovos, csak sima házorvos. De mégis mindenkint elküldenek hozzá. 80 ember után az fizet neki a cég. Ez nem gáz hogy nem üzemrovos?
2014. febr. 5. 08:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!