Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan kell értelmezni a...

Hogyan kell értelmezni a lenti kérdést szerintetek?

Figyelt kérdés

Az elsősegély feladatsorban van egy ilyen rész:

Ismertessen olyan baleseti mechanizmusokat, amikor súlyos sérülés lehetősége felmerül.

Szerintetek itt olyasmiket kell említeni, mint pl. beüti a fejét, és agyrázkódása, vagy agyvérzése lehet, megüti a gerincét, lebénulhat, stb. vagy olyasmit, ami a konkrét balesetet említi, pl. beüti magát az útpadkába, lerepül a motorról, stb?

2014. jan. 29. 13:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Neten vannak olyan oldalak, ahol ki van dolgozva az össze kérdés. Keress rá google-ban.
2014. jan. 29. 13:38
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak a kérdéssort találtam meg, ezért kérdezem
2014. jan. 29. 21:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Ismertess baleseti mechanizmusokat. Azaz mondj olyan baleseti mechanizmusokat, ahol például fenn áll a súlyos sérülés. Agyvérzés az nem súlyos sérülés, hanem életveszélyesnek tekintheti. Ha megüti a gerincét, az szintén nem súlyos, ha eltörött a gerinccsigolya, az már az, ahol fenn áll a bénulás veszélye.

Én ha ezt olvasnám egy tételben, baleseteket és sérüléseket sorolnék fel. Példának: Magasból esés (potenciálisan gerincsérülés), autóból kirepülés biztonsági öv hibájából adódóan( potenciálisan gerincsérült), ütközés során a sofőr beverte a fejét a kormányban és eszméletlen állapotba került, Dyspnoe azaz nehézlégzés,avagy légszomj. Remélem tudtam segíteni. Ha az elsősegély vizsga miatt kérdezed, ne félj, ott konkrét szituációt fogsz kapni (pl. baleset, rosszullét), nem kell ilyet ott bemutatnod. Üdv.

2014. jan. 30. 12:11
 4/5 A kérdező kommentje:
szóval az a két dolog egybeolvad, amikre gondoltam:D amiatt kérdezem egyébként, és elvileg ez a "tételsor"-ban van bent. ahogy elnéztem őket, nem túl konkrétak. de majd dumálok sokat és akkor talán megfelelek:)) köszönöm szépen:)
2014. jan. 30. 17:42
 5/5 anonim válasza:
100%

Súlyos baleseti mechanizmusnak az alábbi esetek számítanak:

- 3 m-nél magasabbról való leesés

- közvetlen közelben nagy erejű robbanás

- utastér súlyos deformálódása

- utastérben meghalt valaki

- 50 km/h-nál nagyobb sebességű ütközés

- 30 km/h-nál nagyobb sebességű gázolás

- sérült lerepült a járműről / kirepült a járműből

2015. aug. 18. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!