Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez mitől lehet? Kezdek kicsit...

Ez mitől lehet? Kezdek kicsit prázni.

Figyelt kérdés

hétfőn kifeküdtem az utolsó óráról hazaküldtek,mivel annyira fájt a feejem szédültem stb. kaptam algoflexet itthon aludtam a többi nem lényeg...

már 2. napja egész nap alszok este vagyok csak fent és szedem a gyógyszert (saridont)és enni nem sokat eszek...

Egyre több gyógyszert szedek...nagyon furcsa mintha "kívánnám",ma is megvan az 5.tabletta. :-(

mit tegyek?

2009. dec. 2. 21:09
 1/5 A kérdező kommentje:
13 éves lány vagyok!
2009. dec. 2. 21:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Mondjuk azt h szólsz anyádéknak és elmentek orvoshoz. Nem vagy normális amit csinálsz, ennyi idő alatt meg nem lehet függőség, szóval szerintem csak bebeszéled magadnak...

19/L

2009. dec. 2. 21:15
 3/5 anonim ***** válasza:

ÉS amúgyis csak napi 3at szabad bevenni MAXIMUM. Mivel te csak 13 vagy egyszerre 1et vehetsz csak be, tehát max napi 3!!

Hogyan kell a Saridon tablettát szedni?

Felnőttek egyszeri adagja 1-2 tabletta, 12-16 éveseké 1 tabletta. Szükség esetén az egyszeri adag 24 órán belül háromszor megismételhető.

A tablettát bőséges folyadékkal kell bevenni.

Mi a teendő túladagolás esetén?

Túladagolás esetén azonnal keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát vagy értesítse kezelőorvosát, mivel orvosi segítségre lehet szüksége.

Nagy mennyiségű tabletta bevételét követően akár 2-3 napig sem jelentkezhetnek a paracetamol túladagolás tünetei, bár az esetek többségében 24-48 óra alatt észlelni lehet a tüneteket: hányinger, hányás, étvágytalanság, sápadtság, hasi fájdalom. A túladagolás halálhoz vezető májkómát okozhat.

2009. dec. 2. 21:18
 4/5 igabcsy ***** válasza:

Sürgősen fejezd be a tabletta szedést!!!

Az algoflex és a saridon mindkettő fájdalom és lázcsillapító.

Ha beteg vagy, akkor ettől nem fogsz meggyógyulni, csak a tüneteket enyhíti. Ha holnap reggel fáj a fejed, akkor menj el orvoshoz.

Ha pedig nem fáj semmid, akkor ne vegyél be semmilyen fájdalom csillapítót.

Hosszú távon nagy adagok szedése káros is lehet.

2009. dec. 2. 21:19
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat,így fogok tenni!
2009. dec. 2. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!