Aki volt már: Mennyire fájdalmas egy anyajegy/szemölcs eltávolítása?
Függ a bőr vastagságától, de amúgy szinte semennyire. Nagyon fejlett technikák vannak érzéstelenítésre és magára az eltávolításra is. Meg se fogod érezni. Én csak annyit éreztem, hogy piszkálják a bőröm, tehát magát az érintést éreztem, fájdalmat semmit.
Fejbőrömön lévő anyajegy kellemetlenebb volt, mert a fejbőr tele van idegekkel, és vékony.
Utána, ha kiáll az érzéstelenítő, olyan érzésed lehet, mintha valami összecsippentve tartaná a bőröd - tehát picit fáj, mégiscsak egy seb, de egyáltalán nem számottevő. Ha zavar, vehetsz be rá valami fájdalomcsillapítót.
Milyen eltávolításra gondolsz? Lézeres, lefagyasztás, kimetszés.
Nekem szemölcskimetszés már volt(taplból) és az injekciós érzételenítés talpba r..hadtul fájt. Amúgy semmi fájdalmat nem éreztem vágásoknál, olyan volt mintha a körmömet vágták volna.
Szerintem egyben megcsinálják, nekem anno megcsinálták egyszerre legalábbis.
A vádli és az alhas is relatíve jó helyen van fájdalomszempontból. Ne félj, még ha jár is egy kis kellemetlenséggel, annyira jó utána, hogy levették! És tényleg nem fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!