Az új háziorvosnál hogyan zajlik az első találkozás? Elvégez valamilyen általános egészségügyi felmérést?
háziorvostól függ
az előző nem csinált semmit
a mostani a váltásnál pedig kikérdezett, vérnyomást mért, hasat tapogatott fekve, pajzsmirigyet tapintott, torkomba nézett, meghallgatott
Én kb. három év után mentem el hozzá először. Nem csinált semmit, csak megjegyezte, hogy na, engem sem látott még. :D
Sima vírussal mentem, csak azt vizsgálta, felírt valami gyógyszer. Azóta sem voltam. (Újabb egy év. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy azóta megint átkerültünk máshoz. :D)
(Engem inkább az érdekelne, hogy hogyan kell háziorvost váltani. Pl egy újnak választott doki köteles fogadni, vagy ő dönti el, hogy lesz-e a háziorvosom?
Aztán hogy mennek a papírügyek? A régi házi orvosnál kell valamit csinálni? Úgy értem kijelentkezni, vagy valami papírt kérni? Az újhoz mit kell magunkkal vinni?
Aki tudja írja már le kérem! És bocs Kérdező, hogy beleoffolok, de szerintem nagyon idevág ez is... Köszi!)
elmész az újhoz, ott ad egy papírt, amit kitöltesz (tényleg csak néhány adat), ezt borítékba rakod és feladod postán a réginek vagy elviszed hozzá és ő átküldi az újnak a kartonodat
nem köteles elvállalni a választott orvos, ha telt ház van nála, akkor mondhatja, hogy nem vállal
Az enyém nem csinált semmit, csak megköszönte a bizalmat, hogy őt választottam.
Amikor dokit váltottam (már kétszer is költözés miatt) annyi volt a teendőm, hogy elmentem hozzá, megmondtam, hogy mostantól ide szeretnék járni, aztán a viszont látásra. Nem kellett semmi papírt kitöltenem, vagy kikérnem, mindkét doki elintézte az intézni valókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!