Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nagyon fáj egy vérvétel?

Nagyon fáj egy vérvétel?

Figyelt kérdés

Jövő héten megyek vérvételre, kiskoromban votlam utoljára nem emlékszem rá.De ha rá gondolok már gyomorgörcsöm van tőle.Mondták hogy enni nem ehetek előtte.

Rettentően félek a tűktől meg a véres dolgoktól, nagyon nem bírom az ilyet.Mire készülhetek?Nagyon fog fájni?

L/13

2013. dec. 11. 18:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
50%
Amikor csinálják alig érzel valamit utána pár óráig kellemetlen fájó érzés lesz a szúrás helyén. Szerintem a vérvétel még az oltásnál is gyengébb, mert utóbbinál nagyon sz.r érzés amikor belépréselik az oltóanyagot.
2013. dec. 11. 18:28
 2/18 anonim ***** válasza:
40%
igen fáj (minek hazudjak) de ne gondold azt hogy 30 centis tűt nyomnak beléd akik nők ott dolgoznak azoknak ez rutin leszedi 2 perc alatt sokat nem fogsz érezni belőle :D az a lényeg hogy nézz máshova a tűre és ahogy leveszi a vért ne nézz oda, akkor nem lesz baj. :P 17/F
2013. dec. 11. 18:28
 3/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem fáj, amikor beszúrják akkor vegyél egy nagy levegőt és persze ne bámuld miközben veszik le.
2013. dec. 11. 18:33
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Egy kicsit fáj,mikor beszúrják a tűt,de az csak egy pillanat.Ne nézz oda,próbáld elterelni a gondolataidat.
2013. dec. 11. 18:35
 5/18 gömbicica ***** válasza:

ne félj!!!! pill. szurás, és kész. olyan gyorsak tudnak lenni, legalábbis nálunk, mint a villám.

épp azt tudom mondani, hogy ennyi volt????

persze ha több üvegcsével vesznek akkor picit tovább tart, de szerintem nem fáj :-)

természetesen nem kell odanézni :-)

meglásd mire jössz kifelé kineveted magad, hogy ettől féltél? :-)

2013. dec. 11. 18:38
 6/18 anonim válasza:
Nekem volt már többször is, egyszer sem volt vészes.
2013. dec. 11. 18:40
 7/18 anonim ***** válasza:
ha ügyes a növér akkor kevésbé fáj mint egy szunyogcsipés. ha ügyetlenebb vagy rossza a vénád akkor kicsit lehet kellemetlen, de fájni nem fog.
2013. dec. 11. 19:01
 8/18 anonim ***** válasza:
ja és ne nézz oda és akor nem fogsz semmit látni.
2013. dec. 11. 19:01
 9/18 anonim ***** válasza:

Nem, nem fáj.

Én most voltam nemrégen. Ha jól csinálják, akkor csak egy csípést érzel, és az elkötött karod zsibbad egy picit. Normális orvos vagy ápolónő (nekem orvos vette le a vért) kiengedi a szorítókötést szép lassan, amikor már folyik a vér.

Ha nem bírod a vért, ne nézz oda, miközben veszik le. Ha rosszul vagy, ha el szoktál ájulni (mint én), akkor kérd meg őket, hogy fektessenek le, tegyenek a homlokodra vizes ruhát. Pár percig fekszel, aztán ücsörögsz, és már mehetsz is.

Ha éhgyomorra veszik a vért (ált. úgy szokták, nekem most nem kellett), akkor vigyél magaddal egy fél literes kólát vagy igyál meg a vérvétel után egy jó cukros hosszú kávét és egyél pár falatot. Nem kell sok, de valamennyi muszáj.

És ne aggódj. :)

2013. dec. 11. 19:35
 10/18 anonim válasza:
Sztem egyáltalán nem fáj de ha nagyon rástresszelsz erre h fájni fog akkor tuti rosszul is leszel. Próbálj megnyugodni és amikor szúrnak ne néz oda, gondolj vmi másra. Vannak olyan eredmények amiket befolyásol ha vérvétel előtt nagyon izgulsz, és ez miatt lehet meg kell majd ismételni.
2013. dec. 11. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!