Nagyon fáj egy vérvétel?
Jövő héten megyek vérvételre, kiskoromban votlam utoljára nem emlékszem rá.De ha rá gondolok már gyomorgörcsöm van tőle.Mondták hogy enni nem ehetek előtte.
Rettentően félek a tűktől meg a véres dolgoktól, nagyon nem bírom az ilyet.Mire készülhetek?Nagyon fog fájni?
L/13
ne félj!!!! pill. szurás, és kész. olyan gyorsak tudnak lenni, legalábbis nálunk, mint a villám.
épp azt tudom mondani, hogy ennyi volt????
persze ha több üvegcsével vesznek akkor picit tovább tart, de szerintem nem fáj :-)
természetesen nem kell odanézni :-)
meglásd mire jössz kifelé kineveted magad, hogy ettől féltél? :-)
Nem, nem fáj.
Én most voltam nemrégen. Ha jól csinálják, akkor csak egy csípést érzel, és az elkötött karod zsibbad egy picit. Normális orvos vagy ápolónő (nekem orvos vette le a vért) kiengedi a szorítókötést szép lassan, amikor már folyik a vér.
Ha nem bírod a vért, ne nézz oda, miközben veszik le. Ha rosszul vagy, ha el szoktál ájulni (mint én), akkor kérd meg őket, hogy fektessenek le, tegyenek a homlokodra vizes ruhát. Pár percig fekszel, aztán ücsörögsz, és már mehetsz is.
Ha éhgyomorra veszik a vért (ált. úgy szokták, nekem most nem kellett), akkor vigyél magaddal egy fél literes kólát vagy igyál meg a vérvétel után egy jó cukros hosszú kávét és egyél pár falatot. Nem kell sok, de valamennyi muszáj.
És ne aggódj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!