Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A háziorvos ad igazolást...

A háziorvos ad igazolást kimerültségre?

Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok, az utóbbi időben sokat kellett tanulnom, korán kelek, későn fekszek, és mostanában előfordult, hogy még az órán is elaludtam, pedig sosem szoktam.
2013. dec. 9. 00:15
 1/8 A kérdező kommentje:
Pontosabban gyerekorvos.
2013. dec. 9. 00:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyetemista vagyok, reggel 10-től este 6-ig óráim vannak. Akkor én mit mondjak? Ne nyafogj, szedj vitamint.
2013. dec. 9. 00:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért nem alszol már? Ezért vagy kimerült.
2013. dec. 9. 00:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld vele megbeszélni, hogy úgy érzed rettentően kimerült vagy és elalszol az órákon, szeretnél "kivenni" egy hetet. Nem fogja örömmel megtenni, de ha jófej az orvosod, akkor kiír.

Ha szerinted nem tenné meg, akkor mondd azt, hogy hasmenésed van, hánytál is, néha lázas is vagy stb. Ha nem is ír ki csak pár napra, akkor is kibírsz annyit, hogy visszamész és mondod, hogy még mindig beteg vagy kicsit, akkor kapsz még pár napot.

De szerintem beszélje vele őszintén és amellett, hogy kéred a pár nap kiírást, mondd el neki, hogy már annyira fáradt vagy, hogy az órákon is elalszol. Ez ugyanis komolyabb dologra is utalhat, lehet érdemes lenne kérned, hogy nézzenek vérképet.

De ez sajnos tényleg ilyen, meg kell tanulnod valahogy kezelni, mert mindig nem vehetsz ki heteket. Próbálj többet aludni, előbb lefeküdni. Sajnos olykor muszáj áldozatokat hozni, pl. nem nézed meg a kedvenc filmed késő este, vagy nem mész délután lógni a haverokkal, hanem sietsz haza, hogy előbb végezz a házival. Ha esetleg annyit elvesz az utazgatás, hogy még zuhanyozni is alig van időd (sajnos ez is gyakori jelenség, ha valaki messze lakik a sulitól), akkor mérlegelj, hogy mi az, amit muszáj megtanulnod és a többit hagyd, inkább feküdj le. Nem a legjobb megoldás, de velem is előfordult, hogy néha döntenem kellett, hogy melyik dolgozatra tanulok és melyikből kapok feltehetőleg rossz jegyet, mert annyi mindent feladtak, hogy lehetetlen volt végezni vele (az egész osztály ki volt, nem csak én). Esetleg úgy is meg lehet oldani, hogy megegyeztek egy barátoddal, hogy ki melyik tantárgy anyagát nézi át és készít hozzá puskát, és a dolgozat alatt cseréltek. Nem a legtisztább megoldás ez sem, de olykor tényleg hihetetlen mennyiségű házit adnak fel és sokan csak este érnek haza, mert messze laknak és hajnalban már kelnek is.

2013. dec. 9. 04:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Első kettőnek: nem offot kértem, hanem rendes választ!

Harmadik válaszoló: köszönöm a választ!

Közben elmentem az orvoshoz, és kaptam tőle igazolást, megkérdezte, hogy mit tanultam tegnap késő estig, én elmondtam neki, megértette, és leigazolta a mai napomat. Egy hetet semmiképp sem szeretnék kivenni, nekem egy nap bőven elég, hogy feltöltődjem. :)

2013. dec. 9. 14:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Érdekes, akkor a hétvége miért nem szokott elég lenni, vagy mi van most?

Másrészről emiatt felesleges volt aggódni, egy napot bármivel ki lehet venni, akármilyen köhögéstől, hasfájástól kezdve mindennel, már csak azért is, mert ha már elmentél az orvoshoz, azt a napot mindenképp igazolja, olyan nincs, hogy azt mondja nem és elzavar az iskolába, mert már ugye nem érnél be... Na mindegy, jó feltöltődést!

2013. dec. 9. 17:01
 7/8 A kérdező kommentje:

Normális esetben nem lett volna semmi gond, és ki tudtam volna magamat aludni rendesen, de pénteken Bécsben voltunk az osztállyal (4-4 óra volt az út oda-vissza, plusz még amit kint töltöttünk folyamatos járkálással). Mivel sajnos nem a fővárosban lakom, így korán kelek, a pénteki napon pedig még korábban keltem, ha másfél órát tudtam aludni, akkor sokat mondok. Szombaton is be kellett mennünk, ergó korán keltem... hazamentem, és aludtam. De közben írnom kellett egy öt oldalas töri esszét is, meg még pár tantárgyra készülnöm kellett... de végülis az orvos jó fej volt, még azt is megkérdezte, miről szól az esszém, meg ilyenek.

Köszönöm!

2013. dec. 9. 22:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Ja értem. :)
2013. dec. 10. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!