Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Édesanyám fekvőbetegen kórházb...

Édesanyám fekvőbetegen kórházban fekszik. A sarkán felfekvés alakult ki, ami levedzik és fekete. Hogy tudnám ellátni? A nővéreket hiába kérem, szerintük a levegő majd leszárítja, szabadon jó.

Figyelt kérdés

Milyen gyakran kell átkötözni a sebet? Illetve mivel pontosan és hogy?

Továbbá a fekvéstől a napokban a fenekén is megjelent egy nyílt seb, azt hogy kellene szakszerűen ellátni?

Köszönök minden választ!!

2013. nov. 19. 08:31
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyógyszertárban tudsz venni felfekvésre való krémet, hintőport, és ők elmagyarázzák, hogy kell használni.

Háziorvostól is megkérdezheted, ha vényre felíratod, olcsóbb is. Kiírattam egy idő után én is Anyósomnak, mert nagyon gyorsan fogyott a krém, hiszen sokszor, sok helyen kellett kenni.

2013. nov. 19. 09:00
 2/5 anonim ***** válasza:

A nővérek nem foglalkoznak ezzel egyáltalán?

Azért az elég furcsa lenne, mert ha valakinek, hát nekik tudni kellene, hogy a felfekvés legsúlyosabb esetben vérmérgezéssel is járhat.

Persze nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni.

Fontos, hogy ne érje nyomás a területet, párnákkal kell kitámasztani édesanyád testét és ami szintén nagyon fontos a rendszeres forgatás!

Persze erre egy állami kórházban sajnos nincs ideje a nővéreknek rendszeresen, pedig a felfekvés megelőzésében ez egy nagyon fontos pont.

Legalább akkor változtass testhelyzetet nála amikor ott vagy látogatóban, hogy a vérkeringése valamelyest normalizálódjon.

Nagyon fájdalmas és hosszas gyógyulási folyamata van a felfekvésnek ami veszélyessé válhat, ezért nem jó elhanyagolni.

2013. nov. 19. 09:07
 3/5 Salx Narval ***** válasza:
100%
Megdöbbentő, hogy a kórházban nem kezelik édesanyádat és még tanácsot sem adnak. Az igaz, hogy a párás levegő jó a még nem sebes részeknek, ahol seb van ott viszont annak súlyosságától függően naponta akár 2-3 alkalommal is kötést kellene cserélni és a sebet fertőtleníteni is kell, valamint kezelni hidrokolloiddal, egyszer mindenképp kell egy nedves kötés. Fontos lenne, hogy használjatok felfekvés elleni matracot, párnát, biztosan láttál már ilyen kis piramisokból álló szivacsmatrac ( ez a legolcsóbb). A még nem sebes részek alá jó gyapjúból készült védő, továbbá fontos az ép testrészek masszírozása is a vérkeringés serkentése érdekében, ill amennyire lehetséges a mozgatás is. Viszont ezeket a dolgokat szakápolóknak kellene végezni, vagy legalábbis eleinte amíg betanítják. Mi otthon ápoltuk apósomat, de kijárt naponta egy ápolónő, ő nem engedte, hogy mi csináljuk, csak akkor amikor már többször kellet naponta. Szerintem beszélj még egyszer a nővérekkel és kérd a szakszerű kezelést, ha nincs eredmény fordulj az osztályvezető főorvoshoz.
2013. nov. 19. 09:10
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Csak egyetlen kérdésem van:

Az a sok sarlatán a kórházban miért kapja a fizetését, ha végül neked kell kezelned? Félreértés ne essék, véletlenül sem akarom azt javasolni, hogy bízd az orvosokra, hiszen én sem tenném, csak az érdekelne minek vannak ott?

2013. nov. 19. 10:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Na, ez jó kérdés volt! Naponta jártam Anyósomat kenegetni..

Létszámhiányra panaszkodtak.

2013. nov. 19. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!