Mit tegyek ha felfáztam?
Olvastam mások kérdésében, hogy nagyon jó a kamilla fürdő, de nekünk zuhanyzónk van, meg azt is olvastam,h vmi áfonyás tablettát vagy mit ajánlottak de az szintén kizárva. Sok vizet iszok, de nem segít. Vmi más ilyen hétköznapi, minden háztartásban megtalálható dolgot tudtok mondailni.
Köszi.
Ha van otthon No-spa, vegyél be abból.
Természetesen a betegséget nem mulasztja el, de a fájdalmas pisilést igen. Holnap sipirc orvoshoz.
Ha csíp a vizelet, akkor lúgosítani kell a testet. Szódabikarbónás vizet kellene innod (de nagyon nem finom). Ha nem fogsz elmenni orvoshoz, akkor rámehet a vesédre és az már baromi fájdalmas lesz (olyasmi, mintha szülnél vagy rosszabb).
Ülőfürdőt tudsz csinálni, hogyha van otthon egy lavór. Bele meleg víz és gyógytea leszűrve, amiben ezek vannak. körömvirág tea, cickafarkfű tea, orvosi zsálya és ha akarod kamilla.
Azt is csinálhatod, hogy jó meleg vizet töltesz egy ásványvizes palackba és befekszel egy ágyba és a lábaid közé teszed, melegíted ezt a területet. Jól betakarózol. Alukálsz. Iszol egy teát, de ha lehet cukor nélkül, mert az savasít!
Az áfonya tabletta elég drága (5 ezer Ft), de ehelyett ehetsz (és ugyanaz a hatása) főtt vagy nyers céklát, de ecet ne legyen benne, mert az is savasít!
Legjobb lenne, ha elmennél dokihoz, pláne, ha úgy lett a felfázás, hogy sokat is szexeltél, mert attól is lehetnek ugyanilyen kellemetlen tünetek és adnak rá Nitrofurantoint vagy ilyesmit. Tehát pl. menj azonnal nőgyógyászhoz, nem muszáj a családorvoshoz! (A trippernek is ezek a tünetei.)
Az ülőfürdőhöz valóban nem kell fürdőkád, egy lavórral és találékonysággal tökéletesen kivitelezhető kamillával és cickafarkfűvel, melyek belsőleg is alkalmazandók. A tőzegáfonya valóban jó, de súlyos tüneteknél inkább kiegészítő kezelésre, ill. megelőzésre alkalmas, csodát nem kell várni ettől sem. Ami egy nagyon jó szer, ha valóban felfázásról van szó: az a Monural nevű por. Nem nagyon ismerek másik szert, ami ennyire gyorsan képes segíteni. Egy tasaknyi porról van szó, amit lefekvés előtt kell meginni és mire felébredsz, máris jobban leszel. Én visszatérő fertőzésekkel kínlódtam, különféle antibiotikumokat írtak fel, amik kb 5 nap múlva hatottak. Ettől a portól meg 3 nap alatt teljesen jól voltam és február óta nem is jött vissza a bajság, pedig előtte 2-3 havonta szenvedtem tőle. Azóta időszakosan iszogatok tőzegáfonya kivonatos készítményt (Valurinal).
Amire alapjáraton kell figyelni: wc-használat után a törlésirányra, menses közbeni tisztálkodásra, szex előtti-utáni higiénére, (ezekben az intim törlőkendők is sokat segítenek), megfelelő folyadékbevitelre, immunrendszer-erősítésre, hüvelyi-fertőzések megfelelő kezelésére, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!