Közel fél évig nem volt TB fizetve 2012-ben. Álláskereső voltam suli után. Miért nem kérték hogy fizessem be? Elévül az ilyen?
nálunk utólag,visszamenőleg,a késedelmi kamattal együtt kérte a NAV az egészet,
6660ft/hó,
"Miért nem kérték hogy fizessem be? "
És miért nem küldtek fűszoknyás lányokat vagy kigyúrt pasikat, akik mosolyogva könyörögnek, hogy fizess?
Ne viccelj már. Ezt kötelező fizetni. Köteles vagy fizetni, nem fog rá senki kérlelni...
"Nem voltam orvosnál az idő alatt, és azóta már van munkám"
Ha nem voltál orvosnál, akkor nem jelentették NAV felé, hogy nem vagy biztosított, lehet hogy megúsztad. Úgy tudom 5 év az adónál az elévülési idő.
Kedves második, szerintem meg igen is illene küldeni ilyen esetben egy levelet, hogy kedves adózó, tájékoztatjuk, hogy jelenleg nem fizeti senki ön után a TB-t, ezért fizesse be saját magának, X Ft a jelenlegi tartozás, nesze egy csekk.
Én is voltam hasonló helyzetben, és az ügyintéző a NAV-nál NEM TUDTA megmondani, hogy mennyivel tartozom, pedig személyesen bementem az ügyfélszolgálatra!! Azt mondta, számoljam ki hány napja nincs jogviszonyom és szorozzam be 220Ft-tal. Ja kössz. Ha egy profitorientált cég is így szedné az előfizetési díjat lehúzhatná a rolót.
Az meg már egy másik jó kérdés, hogy ha úgy adódik, akkor mi alapján büntet meg, vagy küld felszólítást, ha nem tartja nyilván napra pontosan, hogy mennyi a számlám egyenlege?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!