Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ki igényelhet gondozási...

Ki igényelhet gondozási támogatást, azt hiszem ez a neve?

Figyelt kérdés
Nagymamám és nagyapám betegek, gondozásra szorulnak, én igényelhetek utánuk valamit?Munkanélküli vagyok, szóval ráérnék ellátni őket.Szükséges valamilyen egészségügyi végzettség ehhez, vagy hogy működik.Tudna valaki segíteni ebben?
2009. nov. 12. 13:59
 1/7 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a helyzetben vagyok. Nekem sincs munkám, beteg nővéremmel vagyok itthon, nemrég intéztem.

A támogatást "Ápolási díj"-nak hívják, a lakóhelyetek szerinti Polgármesteri Hivatal Szociális osztályán lehet igényelni az ott kapott formanyomtatványon.

Feltétele természetesen az azonos lakcím, vagy tartózkodási hely és az I fokú orvosszakértői vélemény, amit a háziorvos állít ki.

Nem egy nagy összeg, 28.500,-Ft, kettőjük után valamivel több. Arra figyelj, hogy a pénz a kérelem beadásának napjától jár (erről hajlamosak elfelejtkezni)

Van egy nagyon hasznos oldal:

[link] innen mindent megtudsz.

Ha tudok még segíteni, írjál privátban.

2009. nov. 12. 14:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Jajj, köszönöm, de aranyos vagy :)!
2009. nov. 12. 14:21
 3/7 A kérdező kommentje:
tényleg ápolási díj :) nem is az, amit írtam :S de azért értetted :)
2009. nov. 12. 14:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is a nagyim mellett vagyok.Ezt Ápolási díjnak hívják.Kell kérned az illetékes szociális osztályról kérvényt,azt ki kell tölteni.Adnak olyat is amit az orvosnak kell kitölteni,ő állapítja meg hogy mien súlyos a nagyszülők betegsége.A kérvényen leírnak mindent,tudni fogod mit kell tenned.
2009. nov. 12. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
14.24-es vagyok .Nem kell azonos lakcímen lakni.Én nem lakom együtt a nagyimmal,és így is megkaptam.
2009. nov. 12. 14:26
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) Az első válaszolónak írtam privátot! Nagyon örülök, hogy segítettetek!És remélem sikerül megkapni, láttam szolgálati időnek is minősül, ez külön jó, mert pályakezdő munkanélküli vagyok, szóval semmilyen ellátás nem jár , csak itt vagyok a család nyakán :(
2009. nov. 12. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:
És két emberre is lehet igényelni? Mindketten betegek..
2009. nov. 12. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!