Ki igényelhet gondozási támogatást, azt hiszem ez a neve?
Figyelt kérdés
Nagymamám és nagyapám betegek, gondozásra szorulnak, én igényelhetek utánuk valamit?Munkanélküli vagyok, szóval ráérnék ellátni őket.Szükséges valamilyen egészségügyi végzettség ehhez, vagy hogy működik.Tudna valaki segíteni ebben?2009. nov. 12. 13:59
1/7 anonim válasza:
Ugyanebben a helyzetben vagyok. Nekem sincs munkám, beteg nővéremmel vagyok itthon, nemrég intéztem.
A támogatást "Ápolási díj"-nak hívják, a lakóhelyetek szerinti Polgármesteri Hivatal Szociális osztályán lehet igényelni az ott kapott formanyomtatványon.
Feltétele természetesen az azonos lakcím, vagy tartózkodási hely és az I fokú orvosszakértői vélemény, amit a háziorvos állít ki.
Nem egy nagy összeg, 28.500,-Ft, kettőjük után valamivel több. Arra figyelj, hogy a pénz a kérelem beadásának napjától jár (erről hajlamosak elfelejtkezni)
Van egy nagyon hasznos oldal:
[link] innen mindent megtudsz.
Ha tudok még segíteni, írjál privátban.
2/7 A kérdező kommentje:
Jajj, köszönöm, de aranyos vagy :)!
2009. nov. 12. 14:21
3/7 A kérdező kommentje:
tényleg ápolási díj :) nem is az, amit írtam :S de azért értetted :)
2009. nov. 12. 14:22
4/7 anonim válasza:
Én is a nagyim mellett vagyok.Ezt Ápolási díjnak hívják.Kell kérned az illetékes szociális osztályról kérvényt,azt ki kell tölteni.Adnak olyat is amit az orvosnak kell kitölteni,ő állapítja meg hogy mien súlyos a nagyszülők betegsége.A kérvényen leírnak mindent,tudni fogod mit kell tenned.
5/7 anonim válasza:
14.24-es vagyok .Nem kell azonos lakcímen lakni.Én nem lakom együtt a nagyimmal,és így is megkaptam.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) Az első válaszolónak írtam privátot! Nagyon örülök, hogy segítettetek!És remélem sikerül megkapni, láttam szolgálati időnek is minősül, ez külön jó, mert pályakezdő munkanélküli vagyok, szóval semmilyen ellátás nem jár , csak itt vagyok a család nyakán :(
2009. nov. 12. 14:37
7/7 A kérdező kommentje:
És két emberre is lehet igényelni? Mindketten betegek..
2009. nov. 12. 14:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!