Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan zajlik a foglenyomat...

Hogyan zajlik a foglenyomat készítés?

Figyelt kérdés
Nemsmokára megyek fogorvoshoz,mert lesz fogszabályzóm..És foglenyomatot fognak készítnei.Valaki eltudná nekem magyarázni,hogyan zajlik,és mennyi idő alatt csinálják meg?Ez fájdalmas?
2009. nov. 7. 17:22
 1/7 anonim ***** válasza:
egy homokozólapátszerűbe gipszállaú cuccot tesznek, azt nagynehezen belepréselik a szádba, amikor fent veszik a mintát, olyan érzés, mintha csúszna le a torkodon és te összehánynád magad. ha alul csinálják, akkor szimplán fuldoklasz, vagy jóesetben csak hányás érzeted lesz. az ízét szimplán szarnak mondanám, után öblögess rendesen, és igyál is! fájni nem fáj, csak amikor nyomják bele azt a lapátot a szádba. az kb 10 mp. meg amikor szedik ki. ja, és amikor szedik ki, olyan mintha belekötött volna a fogad és azt is kitépnék. egy minta kb 10 perc. nekem többször is csinálták, alul is, felül is. igazából túlélhető.
2009. nov. 7. 17:30
 2/7 anonim ***** válasza:

A foglenyomatot úgy csonálják,hogy a fogorvos gumi állagúra ráharahsz és az ilyen gipsz szerüségben megköt.

Ez egyáltalán nem fájdalmas.Azt hiszem vissza kell menned érte mikor ídőpontot kapsz.Nekem régen így volt.

2009. nov. 7. 17:31
 3/7 A kérdező kommentje:

1. kommentelő: Köszönöm szépen a választ..nagyon megnyugatóan adtad elő a dolgot..

2. kommentelő:Köszi a választ:)

2009. nov. 7. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem kell az irónia, az 1. kommentelőnek sajnos igaza van, én is vagy már 4-5swzör voltma ilyenen és tényleg kellemetlen mikor feltakják és leszedik, de ha nyugodtan lélegzel, annyira nem lesz öklendező érzésed meg fuldoklűs, szóval próbálj nyugidt maradni.
2009. nov. 7. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
első vagyok. azt elfelejtettem írni, hogy ha bedugult az orrod, akkor meg inább mond vissza... úgy még szarabb. de elviselhető ám, nem akartalak megijeszteni :D
2009. nov. 7. 18:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Túlestem rajta,és SEMMIT nem éreztem belőle...
2009. dec. 13. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:

És mennyi idő volt?

Mert én is holnap megyek és kéne tudnom hogy hány óráról maradok le

2010. okt. 20. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!