Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Gitározhatok? (részletekért...

Gitározhatok? (részletekért katt! )

Figyelt kérdés

A kérdésem komoly.

szóval nyáron hallóideg károsodásom volt (a jobb fülem sípolt, a bal rendben van 100%), de azóta rengeteget javult a hallásom, orvosom szerint is sokat javult. de itt jön a de...év eleje óta komolyabban gitározok akusztikus gitáron azon föltétellel, hogyha megtanulom az alapokat akkor egy komolyabb gitárt (elektromosat) kaphatok karácsonyra. nos, orvosom határozottan nemet mondott, mert állítólag olyan hangerőn fogok gitározni, hogy úgy is károsodhat:S (ezt miért föltételezte nem tudhatom)

inkább a témában jártasabbaktól kérek válaszokat, ja igen és nem bandában szeretnék játszani hanem csak saját szórakozásomra játszanék!:)

2009. nov. 5. 21:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát az elektromos gitár hangerejét tudod állitani. de egyébként saját szórakoztatásra miért nem jó az akkusztikus?
2009. nov. 5. 21:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem szeretem az akusztikust, főleg amikor kipróbáltam haver basszerét...(ja ezt elfelejtettem említeni) beleszerettem...
2009. nov. 5. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Elektromos gitárt erösitö nélkül nem nagyon érdemes játszani, mert nem jön ki a hangszin nélküle. Viszont egy erösitö - mint a neve is mutatja - nem arra készült, hogy halkan játszanak vele. A hallóideg-károsodást könnyen visszahozhatja, mivel éppen lyan frekvenciákon szól az E-gitár, ami árt. Inkább hallgass az orvosodra, több tapasztalata van.

Egyébként egy komoly akkusztikus gitáron is lehet éppen olyan szépen játszani - és egy elektromos nem biztos, hogy komoly hangszer. De létezik olyan is (szemiakusztikus), ami ugy néz ki, mint az akusztikus, de van beleépitett elektrmos hangszedö is - ezzel lehet mindkét módon játszani.

2009. nov. 5. 22:04
 4/5 anonim válasza:
hát, mond valamit az orvos, de szerintem mivel nagyon jól tudod, mekkora kincs a hallásod, ha odafigyelsz, nem lesz gond. csak figyelj oda.
2009. nov. 6. 08:32
 5/5 anonim ***** válasza:
az elektroakusztikus gitárokat ajánlom neked. akusztikus kinézete van, viszont a hangszedők elektromosak, ezért akusztikus és elektromos hangokat is ki lehet hozni belőle. Ja és halkan is lehet tolni.
2010. máj. 18. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!