Mit tesznek a pácienssel egy kórházban az alábbi esetben?
Mi történik akkor, ha egy orvosi beavatkozást követően, valamilyen műhiba következtében, vagy a beavatkozás mellékhatása folytán a pácienst súlyos, maradandó agykárosodás éri, nem képes ellátni magát, nem tud kommunikálni sem a külvilággal és nincs családja, hozzátartozója? (Például egy rosszul kivitelezett agyműtét, vagy pszichiátrián elektrosokk kezelés következtében stb.)
Ha el kell hagynia a kórházat mert nem tudnak segíteni rajta, akkor ilyen esetben hova viszik? Kitolják a kórház elé és ott hagyják, vagy mi történik ilyenkor, hova kerülhet az, akinek nincsen családja, hozzátartozója és magatehetetlenné válik?
Az egy másik kérdés lehetne, bár én nehezen tudnám elképzelni, hogy van ilyesmi.
Egyébként pedig simán előfordulhat, hogy valaki ilyen állapotba kerül. Egy 25 éves autóbaleset szenvedett valaki is kaphat egy súlyos agykárosodást, de a pszichiátriákon alkalmazott elektrosokk kezelés következtében is igen súlyos, maradandó agykárosodást lehet szenvedni. Én arra voltam kíváncsi, hogy mit tesznek a kórházakban a magatehetetlenné vált betegekkel, ha el kell menniük a kórházból, és nincs családjuk illetve senki aki befogadná őket. Ezek szerint elképzelhető, hogy kitolják az utcára valamelyik főtérre és ott hagyják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!