Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A fogorvos sokkal többet kér...

A fogorvos sokkal többet kér a munkáért, mint amikor elvállalta. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Fél éve kértem árajánlatot a fogorvosomtól mennyiért csinálja meg a kért fogsort.Ez számomra nagyon fontos mert olyan munkát nem rendelek meg amit nemtudok kifizetni. Akkor 580 ezer forintot mondott.Eddig 450 ezret fizettem,most kész lett a fogam és még 540 ezret kér. Ezt ha összeadom majdnem a duplája.Ennyit nem tudok kifizetni,de a fogorvossal sem szeretnék összeveszni.

Mit csináljak?

#fogorvos #többet kér
2013. szept. 19. 11:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha előre megegyeztetek egy összegben, és később sem módosítottátok, akkor az eredeti megállapodás alapján fizess. Ez nekem egy szimpla adásvételi szerződésnek tűnik. Utólag önkényesen egyik fél részéről sem módosítható.

Elképzelhetőnek tartom, hogy közben olyan plusz költségek merültek fel, amiket előre nem lehetett tudni, de ez esetben a probléma felmerülésekor tudatnia kellett volna a pácienssel, hogy mi legyen a további menet. De a duplájára való növekedést így is soknak tartom (függetlenül attól, hogy egymillió forint sok-e vagy kevés egy fogsorért).

Én azt javaslom, hogy ne fizess többet, mondd meg hogy nincs miből, és ha nem tetszik neki, akkor indítson polgári peres eljárást. Szerintem egy szélhámos sem akar bíróságra járkálni. Ha pedig megtagadja a munkálatok befejezését, akkor mondd meg, hogy te indítasz ellene eljárást. De szerintem erre nem kell hogy sor kerüljön. Ha elmondod neki hogy nem ebben állapodtatok meg, és annyi volt a spórolt pénzed, akkor nagyon nem fog tudni mit csinálni.

2013. szept. 19. 12:38
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szörnyen érzem magam mert ebből nem tudok jól kijönni.
2013. szept. 19. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!