Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hepatitis B elleni védőoltástó...

Hepatitis B elleni védőoltástól ilyen?

Figyelt kérdés
sziasztok, máma kaptam 1 hepatitis B elleni védőoltást (az egész osztály megkapta) viszont nekem kb 20 percel utána neki állt fájni a hasam.. nem olyan szokásos hasfájás, csak a "hasam oldala" de az is lent fáj.. ettől el lehet kapni a hepatitist? vagy ez csak 1 mellékhatás, és elmúlik?

2013. szept. 18. 18:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Menj orvoshoz! Amikor megkaptam, úgy leesett a vérnyomásom, hogy fekve sem bírtam oldalra fordulni.

Lehet ez bármi, pl. fertőzés, ami az oltástól felerősödött immunválaszt váltott ki, túlérzékenység valamelyik összetevőre. Nem biztos, hogy köve van az oltáshoz, bár a gyors jelentkezés miatt nem lehet kizárni, és ha valóban az okozta, akkor következő alkalommal súlyosabb probléma is lehet belőle.

2013. szept. 18. 19:28
 2/5 A kérdező kommentje:
ohh :D köszi :D de ugye a hepatitis fertőzés kizárva?
2013. szept. 18. 19:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól emlékszem, csak a rubeóla fertőző az oltással.

De ha valóban megfertőzött volna, ilyen hamar nem jelentkeztek volna a tünetek.

2013. szept. 18. 19:52
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi :D megnyugtattál :) mentek a zöld mancsok :D
2013. szept. 18. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:

A hepatitis B elleni oltásban nincs élő vírus, nem lehet tőle hepatitist kapni. Csak a vírus burkának egy része van benne.

Egyébként, ha egy nem oltott ember megfertőződik hepatitis B vírussal (pl. szexel egy hepatitis B-vel fertőzött beteggel), akkor sem 20 perc után lesznek tünetei, hanem 1-3 hónap után.

2015. jan. 20. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!