Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mentőápolónak tényleg nem...

Mentőápolónak tényleg nem vesznek fel, mert lány vagyok?

Figyelt kérdés
Sok oldalon olvastam, hogy habár a tanfolyamot/képzést elvégzem, mivel lány vagyok, ezért nem fognak alkalmazni mégsem. Egyetemista 19 éves lány vagyok és tudom, hogy 1 évvel elkéstem, de rájöttem, hogy az orvosira kellett volna mennem, de mielőtt újrafelvételizem, ki akarom próbálni magamat, hogy tényleg alkalmas vagyok-e baleseti sebésznek ( tanulmányilag igen, itt a pszichikai háttér a kérdés, tudjátok a leblokkolás és stb... stb..., nem hinném, hogy ilyen történne, de ki tudja), és ezért szeretném elvégezni ezt először is, hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg ott a helyem, alkalmas vagyok. A válaszokat előre is köszönöm.

2013. aug. 11. 20:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A mentésirányító és a diszpécser mindig tapasztalt ember kell(ene) hogy legyen. Tehát elvileg gyakorlat nélkül nem kéne alkalmazni. Sürgősségin vagy egyéb osztályon pedig úgy tudom "D" kategóriába esik a mentőápoló, nem pedig "E"-be. Akkor már érdemesebb elvégezni az ápoló sulit és kiegészítő képzésként végezni a mentőápolóit. De a kérdező szerintem egyből menjen orvosira ahol időközben is kipróbálhatja magát.
2013. aug. 12. 16:02
 12/14 anonim ***** válasza:

Kedves előző!

X városban, mentésirányítóként nő dolgozik mentőápolói végzettséggel, O területi gyakorlattal.

A kategória "D" vagy "E" az iskolai végzettségtől függ, nyilván van régi típusú ápoló, mentőápoló ami "D", (érettségi nélküli akár)

Egészségügyben végzettek, OKJ ápolói "E" kategóriás (fiúk)ha mennek mentőápolóira is más, meg ha v.ki egyéb végzettséggel úgy dönt mentőápoló akar lenni, és felnőttként iskolát végez.

Meg az OKJ képzések is változtak, változnak folyamatosan, nem egyszerű...

2013. aug. 12. 16:49
 13/14 anonim ***** válasza:
Ezt tudom :) De előfordul, hogy a munkahely nem fogadja el "E"-nek a mentőápolóit. Ismerek ilyet.
2013. aug. 12. 16:53
 14/14 A kérdező kommentje:
sürgősségin például műtőssegédre gondoltatok?
2013. aug. 13. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!