Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mit tehetek, ha a munkahelyem...

Mit tehetek, ha a munkahelyem nem enged el munkahelyi balesetből adódóan táppénzre, csak simára, mintha nem ott történt volna?

Figyelt kérdés

Az a szituáció, hogy kb. 3 hete kibicsaklott a lábam egy benzinkútra, de bementem vele dolgozni, mert utolsó nap volt a munkahelyi leállás előtt, ami két hetes volt, az idő alatt rendbejött, kiméltem, boka körüli szalagok húzódtak..

Most 2 napja gép mellől rosszul léptem le, kibicsaklott elestem, de ebből már ügyelet lett, mert nagyon fájt, ott a helyszínen fel se vették a jegyzőkönyvet, csak utólag.. kórházba amikor bementem, úgy vették fel ott az adatokat, hogy munkából jöttem..másnap felhívott a munkavédelmes, és elmondta virágnyelven, hogy rosszul járhatok, a főgórém telefonba azt mondta, hogy ha elmegyek munkahelyi balesetből adódóan táppénzre azt az oep kivizsgálja, majd valakin behajtja a pénzt, és azt mondta a cég megvédi az érdekeit és rám fogják bizonyítani ,hogy az én hibám, és nekem kell fizetnem..., szóval itthon vagyok normál táppénzen... :/

2013. aug. 10. 22:36
 1/2 anonim ***** válasza:

"úgy vették fel ott az adatokat, hogy munkából jöttem."

Pedig munkába menet, munkából jövet is munkahelyi balesetnek minősül, sőt még rövid kitérő is belefér!

Az OEP meg nem vizsgál meg minden esetet tüzetesen, ráadásul egy munkahelyi baleset bekövetkezte, nem igazán árthat a cégnek. A megelőzés pedig nem az OEP-re, hanem a munkavédelmi felügyeletre tartozik!

Olyan balfék embereitek vannak, hogy azt se tudják mit hazudjanak!

2013. aug. 10. 22:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Munkabalesetnek azt nevezzük, mikor a munkavállaló a munkaköri feladatai teljesítése során vagy azzal okozati összefüggésben kár szenved. Ez a kár lehet akár a ruházatában, használati tárgyaiban bekövetkezett kár, de személyi sérülés, vagy halál is. A kár szempontból lényegtelen, hogy a baleset hol és mikor következett be, illetőleg figyelmen kívül marad a munkavállaló esetleges közrehatásnak a mértéke is (objektív felelősség). munkabaleseteken túl üzemi balesetnek számít, ha a munkavállalót a munkába vagy onnan otthonába menet közben éri a baleset, vagy ún. foglalkozási megbetegedést szenved el.Nem számít viszont üzemi balesetnek, ha az kizárólag a sérült ittassága miatt, engedély nélkül végzett munka során vagy szándékos sérülésokozás miatt következett be. Az üzemi baleset elbírálása a társadalombiztosítási szerv hatáskörébe tartozik. Minden munkáltatónak törvényi kötelessége továbbá a nála történt munkabalesetek törvényi kivizsgálása. Ennek során jegyzőkönyvet kell készítenie és határozatot kell hoznia, hogy elismeri-e munkabalesetnek a területén történt balesetet munkabalesetnek.

Ez alapján,ha nem voltál ittas és hivatalos munkavégzés,ill.azzal kapcsolatos utazás közben ért a baleset nem számít,h a te hibád volt-e. Arra joguk van,h ne ismerjék el,ilyen esetben viszont munkaügyi pert indíthatsz.

Persze más kérdés,h megéri-e.

2013. aug. 11. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!