Egy lágyéksérv műtét (egyoldali) után mennyi ágyban fekvéssel kell számolni?
Szerintem ez egyénfüggő. Engem kedden műtöttek, szerdán küldtek haza. Szerdát egész nap ágyban töltöttem (kivétel amikor pisilni kimentem az elég fájdalmas volt, meg a pisilés is mert a kórházban megkatétereztek...). Csütörtökön már éjjel felültem az ágy szélére mert elnyomtam magam mindenhol és úgy 1 óra üldögélés után aludtam vissza hajnalig. De nappal már sokat ültem, kevesebbet feküdtem ágyban.
Ma már átaludtam az éjszakát 23-5-ig, azóta mióta felkeltem hol fekszem hol üldögélek, de olyan fele-fele.
Szerintem attól függ kinek hogy gyógyul és milyen fájdalmai vannak.
Kérdezz bátran, szívesen segítek bármiben ezügyben.
KÖszönöm.
Az a kérdés, hogy: mondjuk holnap műtenek. Mikor mehetek vissza dolgozni? A munkahelyemen nem csak ücsörögni kell, azt is kell, de járkálni is. Szellemi munka, nem fizikai, de azért nem egy számítógép előtt kell ülni napi 8 órát.
Szóval:hány nap reálisan a műtét után a munka? Kb?
Kérdezz bátran, szívesen segítek bármiben ezügyben.
Na látod ezt még én sem tudom, mert még nincs 3 napja, hogy műtöttek :)
Nekem 18.-án lesz a varratkiszedés a műtét után 9 nappal. Utána én még minimum egy hetet gondolok, mert bár kicsik a fájdalmaim de meggörnyedve a sebet fogva csoszogva tudok járni. Jó nyilván ez javulni fog, de szerintem 2 hét a minimum, és úgy, hogy semmilyen emeléssel járó munka nem végezhető.
Ismerősömnek hereműtétje volt az hasonló abból a szempontból hogy majdnem ugyanott vágták, csak 5 centit és nem 20-at.... Neki 3 hét volt, igaz begennyesedett a seb, így meg kellett neki nyitni és lecsapolni.
hát akkor vehetem úgy hogy munkanélküli vagyok.
mert ha csak 2 hetet számolok (ne is számoljunk 3 vagy több hetet) akkor is biztosra vehető hogy kirúgnak. nálunk nem két hetet, pár napot se lehet hiányozni. hiába van(lesz ) orvosi papír.
de szerintem 2 hét a minimum
akkor kapaszkodj. azt gondolod valami szemét kft vagy multi a munkahelyem?
dehogy. alapítványi iskolában vagyok. nem tanár.
az hogy sérv vagy nem sérv az mindegy. a főnökséget anyi érdekli hogy nem vagyok ott.
volt olyan munkatársam akinek szemműtétje volt, és pár nappal a műtét után már keresték hogy hol van, mondván "ne fetrengjen otthon, ne szimuláljon, jöjjön" majd odanyomtak neki egy halom gépelnivalót a számítógépre. az hogy most műtötték a szemét és minden írás olvasás, pláne képernyőn történő írás olvasás tilos volt neki-kit érdekel. csinálja.
egy másik munkatársam cukros volt és rosszul lett. órája lett volna. ő nem ment be, lepihent. rátépték az ajtót és közölték: óra van nyomás órára. elhangzott az igazgató szájából: az se érdekel ha megdöglik, de munka van.
Ez azért szégyen :((
Figyelj, én azt mondom, a műtétet ne halogasd semmiképp, mert ha kizáródik (amihez elég egyetlen rossz mozdulat) az már életveszélyes állapot.
Amikor műtöttek, a kórház éjjel ügyeletes volt. Jött be a műtős férfi, és mondta: ma már megmentettünk egy életet. Szobatársam kérdezte: baleset? Ja nem, lágyéksérv. kizáródott. Tegnap érezte, elment az ügyeletre, hazaküldték. Aznap estig bírta. Műtötték is azonnal.
A végét már inkább felém fordulva mondta, alig 6-7 órával korábban ő tolt be a műtőbe az akkor még meglévő lágyéksérvemmel... :)
mondjam az iskola nevét is? nem mondom.
de magát "egyházi szellemiségűnek" mondja (hazudja).
mondjuk az igazgató valóban olyan mint a katolikus papok: alkoholista pénzéhes és pedofil.
minden stimmel.
Ilyen munkáltatót be kell azonnal perelni.
Igaz hogy több éves buli lesz, de nem szabad engedni a terrornak. MT szabályozza ezt azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!