Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Fél éve nincs fizetve a TB-m,...

Fél éve nincs fizetve a TB-m, mehetek így kórházba urulógiára?

Figyelt kérdés
Kaptam papírt nemrég hogy nincs fizetve december óta a TB-m, viszont fontos lenne nagyon hogy eljussak urulógiára.
2013. jún. 24. 22:00
 1/5 A kérdező kommentje:
Csekket vagy ilyesmit nem küldtek még.
2013. jún. 24. 22:01
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem is biztos, hogy fognak küldeni.

Neked kell befáradnod a NAV-hoz és rendezni a helyzetedet!

2013. jún. 24. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Mehetsz kórházba, csak kiszámlázzák neked az ellátás díját!

Amúgy kb havi 5-6 ezer forint, ha magadnak fizeted, és akkor van TB-d!

2013. jún. 24. 22:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Megvizsgálnak nyugi csak hát utánna benyújtják a számlát. Úgyhogy előbb tb intézés és doki, szerintem.
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem fognak küldeni, nekem is volt hogy nem volt fizetve a TB-m és úgy küldtek papírt még 1 éve hogy rendezzem a dolgot, én akkor vártam a csekkre, de amikor elmentem dolgozni akkor ugye be kellett fáradnom hozzájuk új Tb- kártyát csináltatni mert akkor a régimet a párom véletlen kimosta mert pont a pénztárcám a nadrág zsebében maradt. Akkor kértem újat és mondták hogy fél éve nem volt fizetve. Én akkor azthittem majd küldik és akkor kell, plusz ugye ezt utólag is rendezni kell ám ha 10 év múlva akkor akkor nyilván. És most már az 5. havi tartozásom adtam fel, mert pluszba ezt is fizetem, a munkáltatóm, meg az aktuálisat. Persze én intéztem el hogy akkor küldjék külön és részletre befizetem de ha akkor elintéztem volna hogy fizessem vagy az önkormányzat fizesse nekem, mert 1 évig jár ilyen egyébként akkor nem kellene most, de mindegy.

A lényeg hogy ha muszáj orvoshoz menned akkor elmehetsz de kifogja nekik jelezni a számítógép hogy a TB-den nincs fedezet, és azt nekik kötelességük jelenteni a NAV felé, de attól függetlenül az orvosnak kötelessége ellátnia téged, de akkor neked kell majd kifizetned az árát.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!