Társadalombiztosítással kapcsolatban segítene valaki?
Figyelt kérdés
Külföldön élek lassan két éve. 20 éves vagyok. Pár hónap múlva haza szeretnék menni és ujra meg szeretném kötni a társadalombiztosítást. Vagy ez hogy működik? Tudna valaki segíteni?
Borsod megyében lakok, mikor otthon tartózkodom.
Telefonálni kell? Ha igen, milyen irodába? Vagy személyesen kell bemenni? Mennyi időt vesz igénybe? Válaszokat előre is köszönöm!
2013. jún. 13. 19:15
1/4 anonim válasza:
arra számíts, hogy visszamenőlegesen be kell fizetned a havi összeget.....
2/4 anonim válasza:
Ha hazajössz és itthon lesz bejelentett munkád, akkor nem kell. De gondolom, hogy nem ez a szitu. Egyéni Tb.t annak kell fizetnie, akinek nincs bejelentett állása és van magyar lakcíme. Ha eddig is volt magyar lakcímed akkor félő, hogy visszamenőleg x évre rád vernek egy csomó egyéni tb.t. Ha nincs magyar lakcímed, akkor először jelentkezz be valahova, aztán Nav ügyfélszolgálaton segítenek a bejelentkezésben. Egy 13T1011-es nyomtatványt kell majd kitölteni, és ha kérsz adnak névre szóló csekket is. Egységes a rendszer, meg tudják csinálni bárhol. Pesten is Borsodban is. Az ügyfélszolgálat terheltségétől függ, hogy mennyi idő alatt végzel. Pesten reggel odamész este sorra kerülsz kb., vidéken ennyire nem rossz a helyzet! De az a leg biztosabb, hogy ha előtte telefonon érdeklődsz, hogy mit vigyél, mely napokon mettől meddig van ügyfélfogdás, stb. [link] Sok sikert.
3/4 anonim válasza:
Interneten tudsz időpontot foglalni:
...és akkor nem kell reggeltől estig ott ülnöd. A vidéki ügyfélszolgálatokon legalábbis biztos nem.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
Egyiknel félre nyomtam hogy nem tartom hasznosnak, de MINDEN VÁLASZ HASZNOS VOLT, csak telefonrol vagyok és kicsik a figurák.
2013. jún. 14. 01:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!