Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a véleményetek a nemzeti...

Mi a véleményetek a nemzeti szűrőprogramról?

Figyelt kérdés
[link]
2013. jún. 9. 23:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Végre egy jó ötlet! A fogászati szűrésnek az az értelme,h rengeteg emésztőszervi,góc következtében kialakuló betegség alapja lehet a rossz fog.Ha bizonyos időközönként végeznek labor,vastagbél,pajzsmirigy vizsgálatot sok betegséget lehet felfedezni,mielőtt az panaszt okozna és esetleg,gyógyíthatatlan lenne.
2013. jún. 9. 23:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó ötlet, viszont ahol olvastam, tele volt negatív hozzászólással, miszerint az egészsége mindenkinek a magánügye...
2013. jún. 9. 23:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Na ja.De az egyén szempontjából nem mindegy,h mikor és hogyan hal meg valaki,az állam (és az az egész népességet jelenti)szempontjából pedig olcsóbb a megelőzés,mint a szövődmények gyógyítása. Ráadásul,amikor ilyen magas a munkanélküliség az embernek nem mindegy,h beteges-e,sok táppénzt vesz igénybe. Először ezek az emberek lesznek munkanélküliek.
2013. jún. 9. 23:22
 4/8 Manka68 ***** válasza:

Szerintem ez csak a statisztikáknak lesz hasznára. A cikkben nem találtam olyat, hogy ezt a kiadást ki fedezné, és mégis hogyan képzelnék el a megvalósítást. Köteleznének rá, hogy egy adott napon megjelenjek szűrés céljából? Erre kellene áldoznom a szabadságomat? Milyen hosszú lenne erre a várólista?

És a lényeg: mit kezdenének a kapott adatokkal?

Nekem fontos az egészségem, de sajnos az a tapasztalatom, hogy az ilyen szűrővizsgálatokat felületesen végzik el, és ha esetleg mégis kiderül valami, gyakran elavult, hatástalan kezelési módokat alkalmaznak, mert ez van benne a 30 éve kiadott orvosi szakkönyveikben.

20 éve tudják, hogy a koleszterin szintet a stressz emeli meg, mégis a diétát ajánlgatják rá.

Szóval a véleményem az, hogy ez nem értünk történne, azért pedig nem fogom magam mindenféle időrabló, kellemetlen és fölösleges vizsgálatnak alávetni magam, hogy egy számmal több legyen a statisztikájukban.

2013. jún. 10. 17:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Ne tedd! De azt mindenki elfogad(ta)ja,h tüdőszűrésre szükség van. Pedig annak nincs sok értelme. A TBC-nek egyéb más tünetei is vannak,amivel egy magával foglakozó,valamelyest tájékozott ember,amúgy is elmenne orvoshoz,míg azok,akik körében magas a TBC aránya nemcsak orvoshoz,tüdőszűrésre sem járnak. A másik,amiért ki lett találva a tüdőrák: ha valaki évenként eljár szűrésre,egyik évtől a másikig,az esetek zömében, bizony a tüdőrákos betegek halálozási aránya így is igen magas. Míg a vastagbélrákok (a méhnyakrákhoz hasonlóan),ha időben van észlelve NAGYON JÓ A GYÓGYULÁSI ARÁNYA. De ez nem bevett szokás(mármint a szűrésére járni). A koleszterin emelkedés nem csak a stressztől van,hanem attól a rengeteg kemikáliától,amit belélegzünk,megeszünk nap mint nap. Ezt az orvosok is tudják,de azt nem mondhatja senki,h ne élj,mert magas lesz a koleszterined.Ezért van,h gyógyszereket adnak,ill. megpróbálják csökkenteni a kívülről bevitt koleszterint. A legtöbb ember nem jár rendszeresen(legalább évente)

vérvizsgálatra,így sajnos pl. egy cukorbetegség,csak későn derül ki.amikor már nem elég a diéta a vércukor szinten tartásához. Ugyanez igaz a magasvérnyomásra,mire a legtöbb ember elmegy orvoshoz,mert panasza van,addigra,sok esetben az évek óta meglévő magas vérnyomás már komoly szervi eltéréseket okozott,ezért olyan magas nálunk a szív-,érrendszeri halálozások aránya és a STROKE. Nagyon sok teendő van nálunk azért,h az emberek fejében tudatosítsuk ezeket a dolgokat! Ennek a szűrőprogramnak is ez az értelme szerintem.

2013. jún. 10. 18:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, kiszűrik, a szuvas fogat és akkor mi van? Ennek akkor lenne értelme, ha a fogkezelések is ingyenesek lennének!
2013. jún. 10. 20:22
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, a fogmegtartó kezelések (tömés, fogkőeltávolítás, gyökérkezelés) és a foghúzás évek óta ingyenesek a körzeti fogokinál, ha van érvényes TB-d.

Azt nem tudom, hogy kiviteleznék, de pl. egy nap alatt el lehetne ezeket intézni, szerintem 1 nap kiesést azért mindenki meg tud oldani.

És ezek nem túl költséges szűrések, viszont a kialakult és elhanyagolt betegségek kezelése már annál költségesebb.

2013. jún. 10. 20:29
 8/8 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek igaza van. gyakran nem sajnálunk egy nap kiesést olyan dolgokra,amik a pl. kényelmünket,szórakozásunkat szolgálja,de a legfontosabbra sajnáljuk az időt.
2013. jún. 10. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!