Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Egy TB-s orvosnak mennyiben...

Nemétem kérdése:

Egy TB-s orvosnak mennyiben változik meg az élete, ha meggyógyítja a bategeit, és mennyiben, ha nem?

Figyelt kérdés

A saját lelkiismeretén kívül milyen motivációja van?

Van valami kamarai véleményező rendszer vagy kórházi bérmódosítás a sikerességek függvényében?

Lehet, hogy naív kérdésnek hangzik, de ha már egy takarítói állásban is van bónuszrendszer, akkor nehéz elképzelni, hogy az orvosoknál nincs.

(Egy orvossal harcolok már pár éve, és nem tudom eldönteni, hogy gyógyítani próbál vagy gyógyszerszerkísérleteket végez rajtam. :)

2013. jún. 8. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gondolom ha lenne valami motívációja, akkor nem sz@rnának bele az egészbe. A fizetését ígyis úgyis megkapja, sőt ha nem gyógyít meg, és minél többet jársz hozzá, annál többet kap. Sőt minél több gyógyszert kísérletez rajtad, a gyógyszergyártó is tejel neki.
2013. jún. 8. 17:42
 2/11 anonim ***** válasza:
19%
Magyarországon nem a gyógyításon van a hangsúly, hanem a KEZELÉSen.
2013. jún. 8. 17:59
 3/11 Flector 67 ***** válasza:
19%
Ennyi erővel a nyugati orvoslás nem gyógyít, hanem kezel....
2013. jún. 8. 18:10
 4/11 anonim ***** válasza:
#1: "Ha lenne motiváció, nem szarnának bele az egészbe" --> Már megint általánosítunk. Nem mellesleg belegondoltál abba, hogy amikor a betegoldal "szar bele az egészbe", és mondjuk csak későn megy el orvoshoz, akkor az is az orvos hibája lesz (néhány szövődmény pl idő után nehezen kikerülhető), ezáltal kb úgy kezelik, mint egy kutyát? A motivációt az egyszeri beteg is képes ám inspirálni, és nem a borítékra célzok, hanem némi tisztelet megadására nem csak betegség esetében, hanem egészségesen is.
2013. jún. 8. 18:23
 5/11 anonim ***** válasza:

4.

első vagyok, és maximálisan igazad van, és bocsi én is mindig tiltakozom minden általánosítás ellen! Csak épp a héten történt hogy a Bp. XI.kerületi háziorvos kis híján kinyírta a nagypapámat, mert 15mg helyett 150mg írt fel neki egy gyógyszerből,(a szokásos borítékjáért cserébe) amit persze a papám jóhiszeműen be is szedett, és talán kicsit dühösebb vagyok most ebben a témában mint általában.

2013. jún. 8. 19:23
 6/11 Flector 67 ***** válasza:
Hű erre kíváncsi vagyok. Milyen gyógyszerből?
2013. jún. 8. 19:45
 7/11 anonim ***** válasza:
#1: Ugh, az gyógyszerfüggő, igaz, de tényleg necces :-\ Nagypapád azóta jól van? (4.es voltam)
2013. jún. 8. 20:16
 8/11 anonim ***** válasza:
A gyógyszerésznek sem tűnt fel az elírás? O.o
2013. jún. 9. 09:53
 9/11 anonim ***** válasza:

5. vagyok.

Köszi, nem sokkal, de jobban van, egy 86 éves szervezet már nem regenerálódik olyan gyorsan.

Betaloc nevű szívgyógyszerből kapott. Hozzáteszem a szívének semmi baja, műtét után kapta, napi 3*5mg van a kórházi zárójelentésén, ami alapján a háziorvos kiírt napi 3*50mg. Persze mi is hibásak vagyunk, hogy kiváltottuk és nem böngésztük át, na dehát ki gondolta volna. Mikor rájöttünk, hogy valami nem stimmel, nagypapa vissza a kórházba, majd mentünk a háziorvoshoz, aki azt mondta, ja bocs, biztos el lett írva, 10mg-ost akart írni ,és ugye azt kellett volna felezni, hogy 5mg legyen. :(

2013. jún. 10. 07:02
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók! Először is köszönöm szépen az időt amit rászántatok. A "gyógyszerkísérletet" csak azért írtam, hogy az egyébként szomorú helyzet élét kicsit elvegyem, nem egy konkrét eset kapcsán érdeklődtem.

Véletlenül sem az EÜ rendszerben lévő szereplőket, orvosokat, betegeket szerettem volna minősíteni, minősítettni.

Arra lettem volna kíváncsi (érzelmektől lecsupaszítva, általánosan) hogy rendszer szinten létezik-e olyan elem, ami elősegíti a gyógyítás sikerességét, a informálódást. Gondoltam, hogy sok képzett ember dolgozik sok tíz éve az optimalizáláson és esetleg átemeltek dolgokat a már jól működő szabadpiaci szférából.

Ilyen válaszokra számítottam kontra:

- Nincs.

Ilyen válaszokra számítottam pro:

- Bizonyára elkerülte a figyelmed, de a kórházak minden X időben kibontják azokat a kihelyezett dobozokat, amikben a betegek véleményeit várják, és orvosonklént lebontva, pozitív visszajelzések esetén béren kívüli juttatásban részesítik az alanyokat, össznegatív elbírálás esetén elvonásokat alkalmaznak a következő kiértékelés időpontjáig.

avagy

- Bizonyára elkerülte a figyelmed, de az orvosi kamaránál pozitív és nevatív visszajelzéseket lehet tenni kórház és/vagy orvos szinten, amiket a kamara a kórházzal egyeztetve....

és akkor már a mások oldalról is

- Az orvosok részéről lehetséges a betegek véleményezése, akik véleményei alapján a betegeket a további ellátások során előnyben (pl: díjak, várólista) avagy hátrányokban részesítenek.

Van bármiféle ilyen? Azért jutott eszembe a kérdés, mert pár éve nőktől hallottam, hogy nőgyógyászt tudnak választani egy weboldalon keresztül és ott közösségi véleményeket lehet megformálni. Gondoltam én is utánajárok aminek tudok.

2013. jún. 11. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!