Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vastagbél tükrözésen, látják...

Vastagbél tükrözésen, látják ha az embernek Vakbél gyulladása van?

Figyelt kérdés

2013. jún. 7. 21:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem!
2013. jún. 7. 22:06
 2/13 A kérdező kommentje:

Voltam 2 Hasi UH-n, két Laboron, gondolom azokon észrevették volna ha az van, jól sejtem? Bár lehet még ezek sem elegek a diagnózishoz.

Fáj a hasam már egy ideje, főleg jobb oldalt, a bordaív altt, 1-2 hónapja, senki nem talál semmit, minden negatív...... ami végül is jó, de mégsincs meg a probléma. Gyomor, astagbél tükrözés negatív.... lassan már nem lesz mit megnézetni rajtam.

2013. jún. 7. 22:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Se UH-n ,se tükrözéssel nem látni,viszont a vérképedben lenne elváltozás(FVS,WE,CRP). Amúgy a vakbél nem a bordaív alatt,sokkal lejjebb fáj. A jobb bordaív alatt a máj és az epe helyezkedik el.
2013. jún. 7. 23:03
 4/13 anonim ***** válasza:

Lehet epevezeték záróizmának a görcse esetleg szűkülete. Semmi fizikális elváltást nem lehet időnként találni, mégis fáj.

Az izom rendellenes beidegződése okozza, bármelyik életkorban kezdődhetnek a tünetek, stressz, zsíros étel fogyasztása provokálhatja a fájdalmakat.

/ Oddi sphincter dyskinesis/

2013. jún. 7. 23:16
 5/13 A kérdező kommentje:

WBC : 8,34G/l

CRP : 1,8 mg/l

Westergren : 2mm/h

Elvileg ezek utalnának a gyulladásra, de ezek normál értékek, vagyis nincs ezek alapján nincs gyulladás a szervezetben. (Legalább is ezek nem mutatják jelenleg.)

Én is epre tippelek, bár az orvos szerint lehet mozgásszervi is a dolog. A máj a kérdéses még, azt nem látni az ultrahangon, vagyis bocsánat, a pontos szerkezetét nem igazán lehet megállapítani, ahogy én tudom. Jövő héten megyek Fibroscan vizsgálata, az ezt hivatott ellenőrizni. A máj enzim értékeim (GOT, GPT) magasabbak kicsit a normálnál. kb 2szerese. HEPA b, C negatív. Szal zsírmájat állapítottak meg. Meg kis májmegnagyobbodást. De inkább kérek róla egy pontosabb állapot felmérést, Bár elvileg a máj nem tud fájni, de így leszek nyugodt. Aztán már csak az Epe, Vese, Hasnyálmirigy és a mozgásszervi eredet maradt. Sajna az első 4 dolgot csak a CT látja, amitől félek, ugyanis nem nagyon akarom magam kitenni sugárnak.

Az előttem írt epe betegség az lehetséges, de hátha más oka van ennek a hosszú idő óta tartó fájdalomnak.

2013. jún. 7. 23:41
 6/13 A kérdező kommentje:

Jah, 27éves férfi vagyok, csak nem ennyire tropa még a májam! Bár 7végente belecsaptam a lecsóba, de csak mint minden normális hasonló korú férfi! Semmi drog soha! Alkohol viszont volt bőven Péntek, Szombaton!

De ezek csak nem veri gallyra a májam ennyi idősen még!

2013. jún. 7. 23:43
 7/13 anonim ***** válasza:
A CT-től ne félj!Leget kockázata,mint egy általános RTG-nek is. De akkor kevésbé,ha egyszer megcsinálják. Viszont ki kell deríteni mi a bajod. A 2x-es májfunkciós értékek jelölnek valamit a májadnál,ami akár a panaszaidat is okozza. De ez sem olyan emelkedés,ami szörnyű lenne. Persze,majd meg kell ismételni,h tudják,emelkedik-e,v. csökken,esetleg stagnál. A GGT-re nem emlékszem mennyit írtál. Alkohol okozta májkárosodás esetén az növekszik meg először.
2013. jún. 8. 07:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Látom: nem írtad. Ezek szerint az jó.
2013. jún. 8. 07:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Az egyel több csak a megengedettnél, az meg szerintem még belefér. A GPT a sok.

GOT : 20 (40ig jó)

GPT : 50 (38-ig jó)

GGT : 51 (50-ig jó)

2013. jún. 8. 08:14
 10/13 anonim ***** válasza:
igen,bele.
2013. jún. 8. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!